- Det vi får er ca 10 millioner som vi kan betale renter på de lånene vi allerede har. Å framstille en bevilgning på 10 millioner som 200 millioner er like meningsbærende som om jeg skulle gi sønnen min 100 kroner når han ønsker seg nye fotballsko til 2000 kroner, for da kan han jo betale rentene på et lån på tilsvarende. Hvor mye man kan låne, avhenger selvfølgelig av hva man er istand til å betale tilbake. Regjeringen gir ikke penger til avdragene - kun til rentene. Det er allerede lånt penger til Laksevegen, skriver en oppgitt fylkesordfører Tore. O. Sandvik til lokalavisa. - Det er pinlig at regjeringen fortsatt villeder velgerne på denne måten, legger han til.

- Første fylkesordføreren som klager

Her er Solvik Olsen med Roy Angelvik under sitt besøk i øyregionen tidligere i år.

- Sandvik hevder at de kun har ti millioner kroner til vedlikehold av vei som må brukes på renter, som er langt mindre enn de midlene dere hevder de har til rådighet?

- Vi har satt av 70-80 millioner kroner øremerket til fylkesveiene i Sør-Trøndelag. I tillegg kommer store bevilgninger til riksveier i fylket, sier Olsen.

- Han er den første fylkesordføreren som jeg har hørt, som har klaget på låneordningen. Den gjør at istedenfor å måtte vente, kan man sette i gang veiprosjekter nå om en vil det. Det blir som regel billigere enn å vente i flere år uannsett, hvis man ser på samfunnsøkonomiske effekter for næringslivet og innbyggerne. Låneordningen var det forøvrig den forrige regjeringen som innførte, så man skulle jo tro at Sandvik var fornøyd med den.