- Vi er kommet til desember. Vi må ha på plass et venterom på Dyrøya for vinteren. Folk står ute og venter i storm og uvær. Så lenge fylkeskommunen ikke kommer med noe, så må vi gjøre det, sa ordfører Berit Flåmo i dagens formannskapsmøte på Frøya.

Saken kom opp under rådmannens orientering, der det ble kjent at flere ønsker å leie eller kjøpe brakker fra brakkeriggen i den nå nedlagte barnehagen på Hammarvika.

Flåmo mener at man før man selger unna eller leier bort, bør ta to av brakkene og få dem kjørt til Dyrøya, slik at man kan innrede ett midlertidig venterom ved fergeleiet.

Helge Borgen (Ap) poengterte at midlertidige løsninger har en tendens til å bli permanente, og antydet at en slik brakkeløsning kunne bli en hvilepute for fylkeskommunen som har det egentlige ansvaret for å få på plass venterom knyttet til det fylkeskommunale båt/fergesambandet.

Teknisk sjef orienterte om at fylket er i en prosess, der de i samarbeid med Coop Hamarvik og Dyrøy grendalag jobber med en løsning for venterom.

- Det er jo positivt at det jobbes med noe permanent. Men det er neppe på plass til vinteren, sa Berit Flåmo