Begge de involverte i eksplosjonsulykken ved lerøy Midts fabrikkanlegg på Hestvika i formiddag er hardt skadd. Det opplyser innsatsleder i politiet, Anne Birgitte Arras, til NRK.

– De er begge hardt skadd og er fløyet til St. Olavs hospital med helikopter, opplyser Arras. Hun sier også at det foreløpig er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, som skal ha skjedd ved at en tank med maursyre eksploderte.

De to ansatte - begge menn - fikk ifølge politiet det etsende stoffet utover seg. Det gjøres nå tekniske undersøkelser på stedet. Politiet har også hatt samtaler med folk i området.

Som lokalavisa Hitra-Frøya meldte tidligere i dag, skjedde ulykken har skjedd ved Lerøy Midts produksjonsanlegg i Hestvika. Lokalavisas reporter på stedet fortalte at det luktet stramt av syre i området. Brannvesenet skumla området rundt den eksploderte tanken og var ved 11:30-tida i ferd med å rydde opp.

- Vi har konsentrert oss om å ta vare på dem som ble skadd, deres pårørende og de andre ansatte, sier daglig leder i Lerøy Midt,

Adm.direktør Sven Amund Fjeldvær i Lerøy Midt sier til Adresseavisen at de utover dagen har konsentrert seg om å ta vare på de skadd, deres pårørende og de andre ansatte. Ifølge Fjeldvær skal begge ha vært bevisste da de ble sendt til sykehus med luftambulansen.

- Vi vet ikke hva som var årsaken. Det var to mann som var ute og jobbet ved tankene da det skjedde. Politiet har tatt over og skal granske videre, sier Fjeldvær til avisa.

Foto: Cecilia Brurok