Eiendomsmeglerne opplever stor interesse etter at det spesielle prosjektet Sentrumsgata 1 midt i Fillan sentrum nylig ble lagt ut for salg. Som tidligere omtalt her i lokalavisa, har Hvitsand Eiendom fått tillatelse til å bygge et tre etasjes leilighetsbygg det som i dag er forretningslokale til blant annet Sylvis Beauty.

- Det er stor interesse for prosjektet i Sentrumsgata 1. Vi er i dialog med flere interessenter om dagen, etter at vi la ut prosjektet på nett. Det er nylig åpnet opp for salg, og vi har nå begynt å prate med interessentene om konkrete leiligheter med konkrete priser, sier eiendomsmegler Pål Restad i DnB Eiendom til Hitra-Frøya.

Foto: DnB Eiendom

Restad forteller at de ennå ikke har solgt noen av de i alt seks leilighetene, men tror det kommer snart.

- Det er sjelden at det bygges nytt så sentralt på Fillan. Samtidig er dette et prosjekt som er organisert som sameie, og ikke som borettslag, som har vært det vanlige i området. Derfor tar det nok også litt tid for markedet å tilpasse seg utsalgspriser som ikke har den del som fellesgjeld, sier megleren.

Pål Restad

Hvitsand Eiendom måtte søke om dispensasjon fra reguleringsplanen for Fillan sentrum for å få på plass et påbygg i to eteasjer over eksisterende bygg. Over butikklokalet skal det bygges en etasje med fire leiligheter, i tredje etasje kommer tre leiligheter.

Da teknisk komite behandlet dispensasjonssøknaden, ble det satt som vilkår at utbygger yter sin rettmessige økonomiske andel (tilsvarende antall nye leiligheter) til planlegging og opparbeidelse av offentlig leke- og rekreasjonsareal i sentrum.

Sylvi Hvitsand driver Sylvis Beauty i Sentrumsgata 1.