Nabeita IL og Dolmøy IL har inngått et samarbeid på barnefotballnivå.

- Den kommende sesongen stiller vi med et felles lilleputt-lag for gutter i alderen 11 og 12 år, forteller leder i Nabeita IL, Rune Kvilvang.

Det var Dolmøy som tok initiativet etter at det hadde kommet leder Hege Vollan for øre at Nabeita også slet med å stille lilleputt-lag. Hun kontaktet Kvilvang for å høre om et felleslag kunne være aktuelt.

- De var for få spillere til å stille eget lag. Vi satt og tenkte det samme. Å bli spurt om felles lag var bare artig. Det holder lagene i gang, legger Kvilvang til.

Viktig med identitet

Nå har frøy- og hitterværingene trent sammen i Frøya storhall i en måneds tid. Trener for felleslaget er Per Ove Espnes.

Vollan sier ungene selv har tatt del i avgjørelsen og at de så langt har gitt utrykk for at fotballsamarbeidet er positivt.

- Avstanden mellom Dolmøya og Nabeita er veldig kort. Vi har blitt tatt veldig godt i mot og blitt kjent med mange fine folk på naboøya vår.

Samarbeidet gjelder for ett år og er grundig diskutert hvordan skal løses idrettslagene seg i mellom.

De tenker i utgangspunktet å spille halvt om halvt med hjemmekamper på Hitra og Frøya.

Både Nabeita og Dolmøya sier det er viktig at ungene beholder sin identitet. De skal fortsatt være en del av idrettslagene på hver sin øy, betale kontigent til sine respektive klubber og stå registert som Dolmøy IL- eller Nabeita IL-spillere når søknaden om et samarbeidslag sendes inn til kretsen.

- Et samarbeid skal ikke ødelegge for satsingen videre verken for Dolmøya eller Nabeita, sier Kvilvang.

- Det er topp at vi får lov til å beholde spillerne våre som en del av vårt idrettslag. Samtidig bli del av et større treningsmiljø og bidra til å skape nye relasjoner mellom unger som ikke har møttes særlig før, sier Vollan.

Navn på laget har de ikke klart ennå. De kaller seg bare NIL DIL så langt, i følge Vollan.

Kvilvang og Vollan har ikke hørt om et samarbeid mellom de to klubbene på hver side av Frøyfjorden tidligere.

- Det er litt spesielt, men grunnen til at vi har valgt å samarbeide med et lag på Frøya fremfor å sende ungene over til Hitra IL er helt tilfeldig. Vi har ikke tenkt hvem er best, men at vi kanskje får til et ekstra lag i serien og at dette er en god løsning for to lag som i utgangspunktet slet, sier Vollan.

Samarbeider innen jentefotballen

Kvilvang tilføyer at det er mye positivt som skjer innen fotballen i øyregionen.

- Siden oppstarten av årets fotballsesong har vi kjørt et prøveprosjekt med felles fotballtreninger en gang i uka i Frøya storhall. Vi bytter på om det er Nabeita IL som trener hele gruppa ei uke og Frøya IL neste uke. På denne måten får spillerne flere å bryne seg på. De må forholde seg til flere trenere og blir en del av et større miljø.

I tillegg jobbes det også med å få til et godt samarbeid innen jentefotballen, legger Nabeita IL-lederen til.

- Vi har startet med fellestreninger for jenter i Frøya IL og Nabeita IL. Dette bidrar til at jentene får flere å trene med og at de blir i stand til å stille fotballag.