Seks skudd fra et automatvåpen høres fra gamle Frøya videregående skole. Vi kan skimte skikkelser gjennom vinduene ut mot skolegården. Det herjer fullt kaos på innsiden. I det fjerne høres sirener. Plutselig løper en rødhåret gutt ut fra skolen.

- Hjelp, de skyter! De har våpen, roper han.

En politimann løper og tar imot ham, legger armen rundt skulderen hans og hjelper han bort fra skolen.

Døde og sårede

Bakteppet er at nødetatene på Frøya og Hitra øver på hvordan de skal håndtere en terrorhandling.

Ut fra en politibil som har skrenset inn på plassen, hopper to politifolk ut med hjelm, visir og tohåndsvåpen. De løper krumrygget mot inngangsdøra. Noen minutter senere kommer brannbiler og ambulanser. Rutinert lemper ambulansepersonellet ut bårer og førstehjelpsutstyr. Når operasjonsleder Arild Sollie gir klarsignal, går de inn i skolen.

I en gang vegg-i-vegg med idrettssalen løper politi fram og tilbake. Det ligger sårede og døde på gulvet. Fire brannmenn springer mot utgangen med en båre mellom seg.

Alle nødetater er til stede

Både politi, brannmannskap og ambulansepersonell fra både Hitra og Frøya er tilstede på øvelsen. Målet er å koordinere hjelpetjenesten for å få bli mest mulig effektiv om det skulle skje en virkelig terrorhandling.

Patrik Satryloch er markøren som løp hysterisk ut av skolen for å varsle politiet. Hele VG2 maritime fag ved Frøya videregående skole har ulike oppgaver under øvelsen.

- Jeg synes det var spennende å være med, men om det hadde vært en virkelig situasjon hadde jeg vært kjemperedd, sier Satryloch.

Lensmann Arild Sollie informerer om at politiet og de andre nødetatene skal evaluere øvelsen i ettermiddag for å se hva som fungerte og hva de må gjøre annerledes. Torsdag 14/1 blir det ny øvelse.