Når fisketuristene vil bli tatt lenger ut på havet, setter det nye krav til utstyret. Familiebedriften Kaasbøll Boats på Kuøya har laget aluminiumsbåter til fisketurisme og privatpersoner i årevis. Den hittil siste generasjonen båter er av det hurtige slaget.

Nylig leverte Idar Kaasbøll og Kaasbøll Boats to nye båter av typen 780 hardtop utrustet for nettopp havfisketurer på storhavet. Kaasbøll forteller at de har endret design og funnet fram til nye løsninger i konstruksjon,som skal gi bedre sjøegenskaper og økt sikkerhet. Båtene er satt opp med to 225k Mercury motorer i hekken.

Foto: Vindfang

- Fisketurismen langs norskekysten tar med turister ut på lengre dagsturer for å nå ut til de beste plassene. Dette setter krav til hurtigere og sikrere båter enn noen gang, forteller Kaasbøll. Det er firmaet Lets Go Fishing i Svolvær som har kjøpt to av de nye båtene, der skroget er nytegnet av Idar Kaasbøll. Han forteller at  det er lagt vekt på både stabilitet og sjøegenskaper.

- Storhavet har ofte grovsjø så bauen må være såpass spiss at det skjærer fin gjennom bølgene. Det er alltid et kompromiss med stabilitet og komfort, men her har vi funnet en god formell på akkurat dette, sier han.

Idar Kaasbøll forteller til lokalavisa at etterspørselen av større båter med mere utstyr er økende. For to år siden mottok familiebedriften Hitra kommunes næringspris.

Mottaker av Hitra kommunes Næringspris for 2015 er Kaasbøll Boat AS. Her er det Idar Kaasbøll som takker for prisen, med gründer og far Helge, og mor Johanne med opp på scenen under Hitterkvelden. Foto: Cecilia Brurok

Juryen framhevet da at bedriften, som hadde sin spede start i 1991, har brukt godt håndverk og innovasjon til å utvikle en type produksjon som mange har gitt opp, her til lands.

- Bedriften har opp gjennom årene evnet å videreutvikle produktene sine til å bli stadig mer moderne og tidsriktige, i en bransje som er svært konkurranseutsatt og følsom for konjunkturene, skrev juryen.