Det ble en dramatisk tur for Bjørgvin Ervik (73) da han var på fiske utenfor Færøyene i midten av oktober.

- Selve hendelsen var ikke dramatisk i det hele tatt, men det ble mye action i etterkant, sier Bjørgvin nøkternt om da han brakk lårhalsen langt ute til havs.

- Båten bekket og lårhalsen brakk

Den erfarne fiskeren hadde med seg et mannskap på elleve personer på sildefiske med tråleren "Svanaug Elise", og lå i internasjonalt farvann mellom Færøyene og Norge da kan falt på dekk.

- Det var kuling, og båten bekket litt til sida. Jeg stod uheldig til, og høyrefoten snubla i noe tauverk som lå på dekk. Dermed var det kort prosess, og jeg falt og lårhalsen brakk.

Utenfor rekkevidde

Mannskapet kom raskt til, og lege ble kontaktet. Det var foreslått å rekvirere hellikpoter fra Heidrun, men slik gikk det ikke.

- Det ble sagt at helikopteret på Heidrun ikke var helt i orden, og lå utenfor rekkevidde i forhold til vi lå. Dessuten var det motvind hele veien ut til der vi lå. Dermed var det Sea King fra Trondheim som måtte til pers, men den var innom Heidrun for å tanke opp før de nådde oss.

Bjørgvin Ervik om bord på Svanaug Elise (arkivbilde)

- Mannskapet fikk ros

Bjørgvin berømmer både eget mannskap og helsepersonell for hjelpen han fikk etter lårhalsbruddet.

- Jeg følte meg godt ivaretatt. Mannskapet mitt fikk ros av helsepersonell da jeg kom inn til Trondheim. De hadde sjekket blodtrykk og temperatur, og gjort alt etter boka.

Ingen uhell på over 70 år

Etter fallet har det blitt operasjon, opptrening og humping rundt på krykker for den spreke 73-åringen.

- Men det har vært mye smerter. Det begynner å gi seg litt nå, men det høyrebenet var nesten dobbelt så stort som det andre etter operasjonen. Jeg håper virkelig ikke at dette betyr slutten for fiskeri for min del, men en gang er det vel slutt for meg også, smiler Bjørgvin Ervik.