Ole Iversen (96) skal likevel slippe å reise fra hjemmet på Frøya til sykehuset på Orkanger for å få utført blodoverføringa han trenger. Det forteller datteren, Trude Tønder, til lokalavisa nå i dag (fredag).

- Det ble ”hurra meg rundt” i går da vi fikk høre at pappa skulle få behandlingen han trenger på sykehjemmet her, sier Tønder.

Tirsdag fortalte Hitra-Frøya om Ole Iversen (96), som må dra fram og tilbake fra sykehuset for å få blodoverføring.

Men det er en ting han ikke forstår, og det er at han, som har lave blodplateverdier, har mistet tilbudet om å få blodoverføring på Frøya.

Slites ut av langtur

I stedet for en sju minutters biltur til sykehjemmet på Hamarvika, har han måttet bruke en hel dag på å reise tur-retur til Orkdal, noe som sliter ut den tidligere båtbyggeren.

- Den siste gangen, 4. april, gledet han seg til blodoverføringen som han omtrent umiddelbart kjenner virkningen av, men han grudde han seg veldig til turen. Det tok 11 timer fra vi dro fra Frøya, til vi var tilbake igjen. Da var pappa fullstendig utslitt. Han gikk rett og la seg, men fikk feber og begynte å fryse. Han beskrev det som så ille at han lå og hoppa i senga, før han fikk kreket seg opp og tatt febernedsettende, fortalte datteren til tirsdagsavisa.

Veldig lettet

Tønder forteller at etter oppslaget i lokalavisa tirsdag, viste NRK interesse og tok tak i saken.

- NRK la fram saken for  samhandlingsdirektør i Helse Midt-Norge, Daniel Haga. Haga hadde lest artikkelen i Hitra-Frøya og tok kontakt med St. Olavs. Ole skal få blod så lenge han trenger det, uttalte Haga, forteller Tønder.

Tønder sier i dag til lokalavisa at hun og resten av familien er veldig lettet.

- Pappa følte seg friskere med en gang han fikk budskapet, sier Tønder.