Også i adventstiden i fjor hadde Kristoffer Tønder fra Sistranda en musikalsk quiz på Facebook, der alle som ønsket det kunne delta. Enten gratis, eller de kunne gi et valgfritt beløp, når de gjettet på oppgavene. Vinneren fikk selv velge hva pengene Kristoffer hadde fått inn skulle gå til. Det endte opp med hele 11.500 kroner til Kirkens Bymisjon.

For alle som trenger hjelp

I år har Kristoffer selv valgt mottaker av pengene, og han håper å få inn så mye som 20.000 kroner.

- Valget mitt falt på det som har blitt hjertebarnet mitt, Mental helse. Også lokalt har det vært mange tragiske hendelser relatert til mental helse, noe hele Frøya har vært berørt av. Mental Helse er en organisasjon som jobber for alle som trenger hjelp, men som kanskje ikke helt får til å be om det, sier Kristoffer.

Alle kan delta

Han kaller påfunnet sitt en innsamlingsaksjon forkledd som en quiz, selv om man også kan delta uten å gi et økonomisk bidrag.

- Jeg har også spurt flere firma og bedrifter på Frøya om de vil bidra med økonomisk støtte til innsamlingen, og håper både de og private vil bidra, sier Kristoffer Tønder.

Bak hver luke i julekalenderen skjuler det seg et musikalsk spørsmål, enten laget av Kristoffer selv, eller noen av hans mange musikervenner.

- Det kan være en kort videosnutt av en melodi, eller en tekstlinje fra en låt, som da selvfølgelig skal gjettes.

Premie til vinneren

Frøyværingen, nå bosatt i Trondheim, lover en oppmerksomhet og en liten premie til vinneren av quizen. selv om det er Mental Helse som blir den store vinneren.

- De som vil gi penger til formålet kan enten gjøre det via Facebook sin innsamlingsfunksjon, eller til meg via Vipps.

Kristoffer er åpen om at han tidligere har slitt veldig med sin psykiske helse. Det forteller han om dette tidligere intervjuet med lokalavisa: