Hva trengs i en sentrumspark? Fra første stund summer det av kreative ideer rundt bordene i biblioteket. I forrige uke arrangerte Hitra ungdomsråd (HUR) en workshop hvor ungdom kunne komme med innspill til hva Sentrumsparken, grusplassen mellom Hjorten Hotell Hitra og Mediahuset i Fillan, kan brukes til.

Ivrig har ungdommene Emil Aabakken Korsnes, Laxan Maharajan og Sandy Kockeritz notert ned flere ideer. - Vi har veldig lyst på en basketbane. Det tror vi også at de fleste på vår alder ønsker seg. Vi er mildt sagt lei av fotball og har lyst til å prøve ut nye idretter. Også er det veldig populært med basket for tiden, forklarer de tre.

De sier også at det er viktig med sitteplasser i parken, men ikke vanlige benker. - Sitteplassene skal representere noe annerledes. Siden dette er rett utenfor hotellet er det viktig at det ser bra ut og er et blikkfang som mange kan merke seg. Det hadde også vært kult med store husker i parken. Ungdommene har funnet flere inspirasjonsbilder for bedre å illustrere hva de tenker og legger til: - Det er kult at vi får være med å bestemme hvordan parken skal bli.

Emil Aabakken Korsnes, Laxan Maharajan og Sandy Kockeritz forteller at de har veldig lyst på en basketbane.

Container-konsept

Ved et annet bord sitter Frida Schjetne Johnsen, Adrian Flathagen Selsbak og Kevin Hjertås Nielsen.Frida er redd hun har for store visjoner, men forteller likevel at det hadde vært kult med en container-café i parken. Hun forteller at hun personlig liker godt å jobbe med leksene sine når hun sitter på café.

- Dessverre blir det fort dyrt om man skal sitte på Gutta på torget hver eneste dag.Containeren sier hun blant annet skal ha trapp til et sitteområde oppe på taket.- Men det er også viktig at det er mulig å sitte innendørs i container-lokalet, for det er ikke alltid like fint vær som i dag, slår Frida fast.- Mitt forslag er ikke nødvendigvis noe som fenger ungdommer mest, men vi trenger er en lekeplass i Fillan, legger Adrian til.

Frida Schjetne Johnsen, Kevin Hjertås Nielsen og Adrian Flathagen Selsbak diskuterer ulike ideer. Frida forteller at hun ønsker seg en container-café.

#braifillan

- Det er positivt at ungdom kan være med å forme Fillan sentrum. Vi er framtida og nytenkende, sier leder for HUR, Kevin Hjertås Nielsen. Kevin legger til at HUR ønsker å bli mer aktiv og synlig på Hitra, og oppfordrer ungdom til å komme med forslag til saker som HUR bør ta tak i videre.

Neste steg for HUR når det gjelder Sentrumsparken blir å vurdere forslagene som har kommet inn og lage en grov-skisse på hva det kan være aktuelt å ha der. Deretter skal ideene presenteres for kommunepolitikerne.- Det er de som har gitt oss oppgaven og ansvaret for å komme med forslag. Plassen har mye potensiale og vi håper de tar tak i innspillene våre.

I løpet av workshopen har det blant annet blitt foreslått utescene, karusell, cageball og skatepark, og HUR ønsker fortsatt innspil. - Send oss gjerne ei melding på Facebook-siden vår med forslag til hva Sentrumsparken kan inneholde eller bruk emneknaggen #braifillan på Instagram. Der kan folk tagge bilder av det de allerede synes er bra i Fillan eller tagge inspirasjonsbilder til hva man burde ha her.