- Alle fiskerne vet hvor dårlig fiskerihavna er. Derfor er det bare jeg og en båt til som ligger her. En annen båt ligger her bare av og til, forteller Ronny Støen.

Han er midt i krabbesesongen, og er nødt til å ligge ved flytebrygga i fiskerihavna fordi han ikke har en hjemmehavn på Sandstad der han bor.

Han forteller at det urolig i havna ved alle vindretninger, men at det er verst når det er østavind. Da er det ingenting som beskytter mot bølgene.

- Det er mye skavl og sjø som kommer inn over flytebrygga. Det blir fryktelig urolig, og det går ikke an å gå ned på her uten å bli gjennombløt. Det sliter på fortøyninger og båt, og vi må hele tiden dra og følge med båtene når det blåser godt. Brygga er for lav til å bruke vanlige fendere. Du ser hvor store blåser vi må bruke, sier Støen og peker mot fire store blåser som sørger for å holde båten i trygg avstand fra brygga.

Flytebrygga bærer preg av manglende vedlikehold.

- Hvor sterk flytebrygga er vet jeg ikke. Den er i det hele tatt i dårlig stand. Det holder på å slites i skjøtene. Plankene som beskytter båtene mot brygga holder på å gå i oppløsning, og de mangler helt enekelte steder.

- Det er kommunen som har ansvaret for brygga. Hva mener du om at de ikke har fulgt opp vedlikeholdet?

- Det synes jeg er dårlig. De bør ha noe å komme med, for da jeg søkte om å få sette opp et sjøhus til båten så fikk jeg avslag fordi det ville ødelegge for fiskerihavna på Hitra. Derfor synes jeg de kan gjøre noe med den, mener Støen.