Reidun Ringlie Hammervik og Ole-Morten Sørvik ble dermed tobarnsforeldre, og Tilde på 3 ½ år var blitt storesøster.

- Det gikk veldig dramafritt for seg. Man kunne jo tenke seg utfordrende føreforhold når man skal føde i januar, men vi var heldige med været. Ole-Morten kjørte oss til Sykehuset, og han tok det hele veldig rolig og fint. Dessuten så trodde vi nok at vi hadde bedre tid på oss enn vi egentlig hadde, ler Reidun.

Da Tilde kom til verden for snart fire år siden hadde hun ikke hast med å komme ut, og Reidun tenkte at lille Henrik skulle entre verden i samme tempo.

- Henrik hadde det mer travelt. Bare to timer etter at vi kom frem til sykehuset så var han her. Så det gikk veldig fort.

Tilde ”klutmester”

Storesøster Tilde har tatt godt i mot lillebror. Det har ikke vært snev av søskensjalusi.

- Tilde har blitt ”klutmester”. Hun er flink til å hjelpe til når lillebror skal stelles, og vrir opp kluten før Henrik skal få seg en vask. Og når hun kommer tilbake fra barnehagen vil hun gjerne ha Henrik opp i fanget så hun får kose lit med ham, forteller Reidun.

Tilde nikker bekreftende på det mamma forteller.

- Ja, når jeg har vært i barnehagen har jeg ikke sett Henrik på kjempelenge. Da savner jeg ham, sier Tilde.

Henrik ble øyregionens nyttårsbarn da han kom til verden den 3. januar.

- Perfekt for barn å vokse opp her

Ole-Morten synes Frøya er en flott plass å la barna vokse opp. Selv tilbragte han oppveksten i Brønnøysund.

- Frøya er en kommune i vekst, samtidig som det satses på barn og unge. Det tilbys skole og barnehage av god kvalitet. I tillegg har ungene mulighet til en variert fritid gjennom et bredt tilbud av fritidsaktiviteter og idrettslag. Samtidig må jeg få si at Norge er et fantastisk land å få barn i. De permisjonsløsningene vi har her til lands er helt unike.

”Nyhus-babyen” kom på forskudd

Så fornøyd er Ole-Morten med Reiduns hjemkommune at de nå bygger hus et beskjedent steinkast fra Reiduns foreldre. Innflytting i det nye huset er beregnet til sensommeren eller tidlighøsten.

- Ja, 2018 ser ut til å bli et begivenhetsrikt år for vår del. Først baby, og snart nytt hus, smiler Ole-Morten.

Reidun smiler og nikker.

- Folk har sagt til oss at det ikke er uvanlig å få en ”nyhus-baby” men vi tenker nok at vi har fått ”nyhus-babyen” litt på forskudd. Vi har ikke planer om flere barn nå. Med ett barn av hvert kjønn er denne familien nå komplett.