Mamma Darin Beniah og pappa Abdulhamid Beniah er veldig stolte over den lille jenta si, som målte 50 centimeter og veide 4040 gram da hun ble født 5. januar. Fra før har de sønnen Mohammad på ett år og ti måneder.

- Mohammad har nok opplevd det som litt vanskelig at det har kommet en baby inn i familien. Han liker virkelig ikke at Elena gråter. Men Mohammad er jo fortsatt en liten gutt, og det er ikke så greit for ham å forstå dette. Vi tror at dette kommer til å ordne seg etter hvert, sier mamma Darin.

- Vi føler at barna er trygge

Darin og Abdulhamid er bosatt i Fillan, og kom til Hitra for snart to år siden fra den kurdiske delen av Syria.

- Vi trives veldig godt her i Fillan på Hitra. Hitra er en god plass å vokse opp. Det er lite trafikk her, og vi føler at barna er trygge. Nesten alle naboene her har barn, så det er enkelt for ungene å finne noen å leke med, smiler Daran.

Stormen stoppet reisen hjem

Fødselen gikk veldig greit for seg. Etter fire timer var den lille jenta i mors trygge favn. Og hun har vært et rolig og fornøyd barn helt fra første stund. Men det var langt fra rolig den dagen det var planlagt hjemreise for mor, far og ned nyfødte.

- Det var full storm på Hitra den dagen vi skulle hjem. Vi måtte derfor bli på sykehuset i til sammen fire dager. Uværet som viste seg den dagen er iallefall langt i fra det lynnet Elena har. Hun er rolig som en solskinnsdag, forteller Darin.

Den 5. januar ble årets første hitterværing født. Elena entret verden i storm, men har siden vært et rolig barn.

- Hun er så lik min mor

Pappa Abdulhamid kan nesten ikke få øynene vekk fra det lille nurket som ligger i armkroken til mor. Og han er helt klar på hvem datteren ligner på.

- Elena er så veldig lik sin farmor. Alt sammen, øynene, munnen, haken… Det er så likt moren min.

Et fint navn alle kan uttale

Navnet Elena er ikke typisk syrisk kan Darin fortelle.

- Vi så en film hvor hovedpersonen heter Elena. Vi synes navnet er så fint. Dessuten er Elena et navn som både syrere og nordmenn kan uttale uten problemer. Vi har flere lyder i vårt språk som er vanskelige for nordmenn å uttale, så det var viktig for oss å finne et navn som ble uttalt riktig, uansett språk.