Et laksevogntog har i ettermiddag sakset i Knarrlagsundet, ikke langt fra Knarrlagsundet oppvekstsenter. Veien er til daglig skolevei for mange, på en gangvei som er merket opp langs kjørebanen.

Det er ikke meldt om skader på folk eller andre kjøretøyer i forbindelse med problemet, men "saksingen" fører til full stopp i trafikken i området.

Lokalbefolkninga i Knarrlagsundet har tidligere etterlyst trafikksikkerhetstiltak i dette området, og det er ikke første gang et vogntog har fått trøbbel på glatta her og begynt å skli bakover.

- Dette er skoleveien på øya! Her er et tydelig eksempel på at kjetting skulle vært på før bilen forlater Ulvan, dette med tanke på et så kraftig væromslag vi har hatt, sier en bekymret Stig Sæther til lokalavisa i dag.

Også laksefabrikk-ledelsen ved Marine Harvest Ulvan har tidligere uttalt gjennom lokalavisa at det er uforsvarlig å ikke lage fysisk skille mellom gående og kjørende gjennom bygda.

Bare trailertrafikken til Marine Harvest tilsvarer ved to-skiftskjøring at det passerer 60 – 70 trailere her hver dag, 13.000 passeringer i året.

- Unger går langs veien her hvor det blir trangt når to personbiler møtes. Enn når det er to trailere som skal passere hverandre her og det går barn langs veien? På vinterstid må i tillegg kjøretøyene ta i fart for å komme seg opp bakken. Det er med hjerte i halsen jeg tenker på hvor galt det kan gå, sa fabrikksjef Olaf Reppe til lokalavisa i mai 2015.

Vet du om trafikkproblemer andre steder i øyregionen?

Send oss en melding med kodeord HF TIPS til nr 2399 eller en epost til post@hitra-froya.no