Litt over kl 12 lørdag formiddag høres et smell som får hele Hopsjøbrygga til å riste. Det er tegnet på at dåpsseremonien er i gang. Det er Ida Aamold Nesset som er gudmor for den gamle vengbåten, som nå skal ligge på Hopsjø.

- Vi tenkte at det var fint med et nytt navn nå som hun har fått en ny start, forteller Aamold Nesset.

Båten har fått navnet ”Margrethe av Hopsjø”, og er oppkalt etter Margrethe Parelius som styrte handelsstedet Hopsjø i sin storhetstid. ”Margrethe” ble døpt i Hopsjøbryggas eget brygg, Gul Heis. Tre forsøk skulle til før den knallgule flaska knustes i baugen på båten til stor jubel fra publikum.

Mange mennesker hadde møtt opp på nydåp

Mange båter til Trøndelagsstevnet

Nydåpen fant sted under Trøndelagsstevnet på Hopsjøen som foregår hele helga. Johan Marius Inderøy er en av arrangørene, og kan fortelle at de har besøk av 18 båter.

- Det er rundt 60 påmeldte til festmiddagen i kveld, forteller Inderøy.

Johan Marius Inderøy

Trøndelagsstevnet er en årlig samling av båter i Trøndelag, og spesielt gamle, tradisjonelle båter. Det lå mange vakre trebåter til kai på Hopsjøbrygga sammen med ”Margrethe av Hopsjø”.

Tidligere ”Sara Kjerstine” ble sjøsatt i 1992 og ble fram til 1998 mye brukt i leirskoleundervisningen. I 1998 gikk hun på et skjær da hun skulle bli fraktet til Aunøya, og været knuste båten. Hitra kommune solgte vrakrestene. I 2009 ble foreninga Nattseilerne tilbudt å kjøpe vengbåten, som var i dårlig forfatning.

- Fristende og skremmende

- Det var både et fristende og et skremmende tilbud for vi så det lå mye arbeid i å restaurere henne, forteller Tor Johan Sagøy under dåpsseremonien.

Det har tatt mange år å få "Margrethe" i så god stand som hun er i dag, og Sagøy sier spøkefullt at det nesten har gått med like mange dugnadstimer for å få inn penger, som det praktiske arbeidet med å restaurere båten.

Gudmor Ida Aamold Nesset sammen med Tor Johan Sagøy
Kjærlighetsvisa var allsang