"Hitra kommune har sammen med Kristiansund og Nordmøre havn IKS etablert Hitra Kysthavn. Havnen vil bli direkte anløpssted for frakt av laks til kontinentet og vil også få stor betydning som tilskipingshavn av gods/varer fra kontinentet. Hitra kommune ber om at Hitra Kysthavn blir særlig vektlagt i Trøndelag politidistrikt sitt ansvarsområde."

Dette punktet kom med i Hitra kommunes høringsuttalelse rundt forslag til administrasjonssted i de nye politidistriktene. Tilleggspunktet ble fremmet av Lars P. Hammerstad i Senterpartiet og ble enstemmig vedtatt blant formannskapets medlemmer.

På samme måte som Frøya kommune sist uke, anbefaler Hitra kommune (forutsatt at kommunestyret er enig) at administrasjonssted for nytt Trøndelag politidistrikt lagt til Trondheim.

- Dette begrunnet i en klar overvekt til fordel for Trondheim som lokasjon ut i fra de oppsatte kriteriene i høringsnotatet samt den praktiske utøvelse av politimesterfunksjonen i forhold til befolkningstetthet, heter det i vedtaket fra Hitra formannskap.

Hitra kommune ber også om at nye Møre og Romsdal politidistrikts organisering vurderes spesielt, med vekting av den strategiske betydningen dagens politidistrikt Nordmøre og Romsdal innehar gjennom sitt ansvar og sin beredskapsfunksjon med tanke på midtnorsk sokkel.