Folk vil ha hytter så nært sjøen som mulig og så høyt oppe de kommer.

Hitra-Frøya har tatt en prat med Torstein Krangnes i Krangnes Bygg, som nettopp har ferdigstilt ei fritidsbolig på Ulvøya med utsikt over Knarrlagsundet. Huset har store vindusflater og stor terrasse som folk gjerne vil ha nå.

- Det er slik folk gjerne vil ha både husene og hyttene sine i dag, forteller Torstein Krangnes, som er daglig leder i snekkerfirmaet.

Tidligere ville folk ha hyttene sine i le for vær og vind, men nå skal det bygges så nært sjøen som mulig og gjerne i høyden. Utsikten er viktigst. På de nye hyttene er furugulvet byttet ut, og folk vil nå ha glatte flater og en minimalistisk stil i stedet for trehvitt panel. Skyvedører i glass som går ut til terrassen er populært.

Andrius Grigaliunas, Torstein Krangnes og Marius Bielskus i Krangnes bygg AS

Helt nytt hyttefelt i Tranvikan

På 1990-tallet bygget Torstein Krangnes og teamet hans mye hytter. De bygde blant annet mange av hyttene på i hyttefeltet i Barmfjorden. I de senere årene har det blitt litt roligere på hyttemarkedet, men det har begynt å tatt seg opp igjen nå. Blant annet er det mye byggeaktivitet i Knarrlagsundet. Folk vil gjerne ha kort byggetid, derfor har det blitt svært populært med boliger som bygges av ferdige veggelementer.

- Vi bygger HIBA-hus der vi får tilsendt veggelementene opptil 14 menter rett fra fabrikken. Da er byggetiden mye kortere enn for et vanlig plassbygd hus, forteller Krangnes.

Tendensen i dag er at folk ønsker nøkkelferdige hus de kan flytte rett inn i. Stort sett bygges hyttene i samme standard som bolighus kan Krangnes fortelle.

Nytt hyttefelt

Mange utenfor øyregionen øker standarden og restaurerer hyttene sine med tanke på å bruke plassen mer som pensjonister.

Nå skal Krangnes og byggeteamet begynne klargjøringen av nytt hytteprosjekt i Tranvikan der det er et helt nytt hyttefelt på gang med tilhørende marina. Hovedgeskjeften til Krangnes Bygg er fortsatt å bygge bolighus og leiligheter, og de skal nå begynne å bygge de nye leilighetene på Brøggholmen i Fillan.