Starten i fjor var rolig og vi ble tatt ut i streik fra dag en, slik at vi fikk 24 dager med streik, det var tøft! I juni åpnet Hjorten Hotell og vi var veldig spente på hvordan det ville påvirke driften vår. Vi har hatt et belegg på ca 50% og det trenger vi, for å dekke driftskostnadene våre. Vi vet at når det kommer noe nytt på markedet, så vil folk prøve det, sier direktør Valborg Bekken ved Hotell Frøya på spørsmål om å oppsummere fjoråret.

- Det vi ser når vi oppsummerer 2016 er at vi har hatt en stor ned gang i kurs/konferanse og julebord, men vi tar igjen denne nedgangen med en økning på belegg. Totalt sett så har vi en liten økning, sier Bekken og sier samtidig at de ser lyust på framtida.

- Den enorme utviklingen som er her ute i øyregionen gjør at det er muligheter. Innen hotell og restaurantdrift er det er små marginer, så utfordringen er å tjene nok penger til ha muligheten til utvikling og nysatsing. Vi som driver med hotell og reiseliv, må jobbe for å ha kvalitet og gi gjestene valuta for pengene. Det er viktig med et godt samarbeid med resten av næringslivet, slik at regionen er attraktiv for turister og folk som kommer hit for å jobbe. Vi har en stor utfordring med å skaffe kompetente medarbeidere og derfor er det viktig å skape et samfunn som tiltrekker seg flere folk som ønsker å bosette seg, sier hun.

Hotell Frøya bygger nå en toppetasje på eksisterende hotell. Den nye etasjen kan brukes til selskaper, kurs og konferanser, minikonserter, bar og lounge eller middag.

- Vi kommer til å bruke mye glass, slik at den fantastiske utsikten kan nytes i hele etasjen. Her kan du se over Frohavet inn til Fosen, over Hitra og Nordmøre. Utsikten er helt fantastisk, og vi ser virkelig frem til å komme i gang med byggingen, sier Bekken.

- Fokuset fremover blir å utvikle konseptet vårt videre, slik at vi i fremtiden også kan være konkurranse dyktige i markedet og at øyværingene, tilreisende og næringslivet fortsetter å bruke oss. Vår visjon er å bli Midt-Norges beste hotell, og vi har som mål å stå på listen over de 25 beste hotellene i Norge. Det er et hårete mål, men ingenting er umulig på Frøya. sier hun ubeskjedent.