- La oss for guds skyld fikse parkeringsplass nå mens maskinene er her.

Det sa lokalpolitiker Tom Skare (Frp) til lokalavisa for et par uker tilbake, som kommentar på en opplysning om at det ikke så ut til å bli oppstillingsplass for biler ved den nye Dolmsundbrua. Både fra politiske ønsker og av Hitra kommunes reguleringsplanen for området var det lagt inn offentlig parkeringsplass ved Dolmsundbrua samt nye busslommer. Og dagens prosjektleder for Fv. 714 Dolmsundbrua i Statens vegvesen sa at det ikke er lagt inn bygging av parkeringsplass slik prosjektet nå foreligger.

Men nå sier leder av fylkeskommunens samferdselskomite, Karin Bjørkhaug (KrF), at disse opplysningene må bero på en misforståelse mellom tidligere og ny prosjektledelse.

- Vi har gitt tydelige signaler til enreprenør og prosjektledelse at det skal etableres en enkel løsning både når det gjelder parkering og omstigning, slik at bruk av buss kan gjennomføres på sikker og hensiktsmessig måte, sier Bjørkhaug til lokalavisa.

Skare sa at man må benytte muligheten til å bygge en slik parkeringsplass nå mens anleggsmaskinene er i området i forbindelse med vei- og brobygginga.

- Det er snakk om småpenger. Når vi nå først bruker så mye penger på brua, må vi få på plass parkeringsplass for biler med det samme. Sånn "stykkevis og delt"-opplegg er bare tull, sa Skare.

Dette er Bjørkhaug helt enig i.

- Vi har gitt en tydelig bestilling på at man skal finne kostnadsmessig måte å løse dette på. Vi har en klar forventning om at dette skal løses og at man ikke går fra prosjektet uten å finne løsning på dette. Vi må utnytte at anleggsmaskinene er her. Det blir for dumt å ikke benytte den mest effektive måten å gjøre dette på, sier Bjørkhaug.

I dag, mens Fv. 714 fortsatt passerer Dolmsundet hotell, benytter mange hotellets parkeringsplass for parkering ved overgang til buss. Når Dolmsundbrua står ferdig neste år og Fv. 714 flyttes bort fra hotellet, er buss-reisende avhengig av at det etableres andre parkeringsplasser og busslommer.