- Det virket som folk koste seg mer i år

Hallbjørn Stenhaug om årets Frøyafestival og hvorvidt det blir ny til neste år.

Festivalsjefen trekker fram at det var flere unge mennesker på årets Frøyafestival. - Det lover godt for festivalens framtid.  Foto: Bjørg Støen

Kultur

- Jeg er veldig godt fornøyd med årets Frøyafestival. Jeg synes vi har truffet godt med artistmixen, oppsummerer Hallbjørn Stenhaug.

Han tilføyer at det virket som folk koste seg mer enn de har gjort tidligere.

- Det var jevnt over bedre stemning denne gang og masse glade folk. Det var også flere unge mennesker enn det har vært på tidligere festivaler. Det har naturlig nok noe med bookingen av artister som Ravi og OnklP å gjøre. Det lover godt for festivalens framtid.


Frøyafestivalen justerer litt på kursen

-Programmet i fjor ble rett og slett for urbant

Fjorårets program ble rett og slett for urbant, tror festivalledelsen. I år satser Frøyafestivalen på blanding av kjente stemningsskapere fra musikk og revy.

 

Får ikke med seg alt

Fortsatt er det litt for mange som ikke kjenner sin besøkelsestid, sier Stenhaug videre.

- Jeg blir overrasket over at folk velger å sitte hjemme, framfor å gå på konserter de allerede har betalt for. Det var to framragende artister som åpnet festivalen fredag og lørdag. De gjorde en veldig god jobb, men publikum uteble. Der har vi fortsatt litt å gå på, det er synd at publikum ikke får med seg hele pakka.


 

Vesentlig flere i år

Stenhaug har ikke oversikt over antallet publikummere ennå.
- Men det var vesentlig flere i år enn i fjor. Det vet vi allerede nå.

- Kan du si hvorvidt det blir ny Frøyafestival til neste år eller ei?
- Det vil jeg tygge litt på. Dette er et større arrangement enn folk flest er klar over. Det krever mye forberedelser, men også mange frivillige og det blir stadig vanskeligere å rekruttere nye. Dugnadsånden er på retur. Det er en trend i samfunnet ellers og ikke noe bare vi i Frøyafestivalen erfarer.Stenhaug legger til at det gjerne er de samme frivillige som stiller opp. En del har vært med i alle tolv år.
- Logistikkmessig så lager vi et fantastisk arrangement. Det er nesten ikke kø, og fortsatt veldig rent og rydding på festivalområdet. Men vi hadde gjerne ønsket oss litt nytt blod så vi får fornyet medarbeider-siden av festivalen også.

Frøyafestivalsjef, Hallbjørn Stenhaug.