Svart belte-Daniese tok bronse i senior-NM

  Foto: Lars Otto Eide

Sport

Daniese Sæther fra Frøya og Hitra Taekwon-Do Klubb har i dag tatt bronsemedalje i NM for seniorer. Mesterskapet arrangeres i Molde, hvor rundt 500 deltakere konkurrerer i de ulike klassene. På grunn av regelendringer er ikke troppen herfra så stor som tidligere år, men Frøya og Hitra Taekwon-Do Klubb er representert med Daniese Sæther og Hans Kristian Vie. Begge deltar som seniorer i svartbelte klassen.

- Hans Kristian gjorde en god figur, men det ble ingen medalje i år. Daniese har tatt bronsemedalje i mønster, samme gren som hun tok EM-bronsen i, forteller klubbens lagleder Jens Christian Reberg til lokalavisa.

I dagens andre øvelse, sparring, har den unge frøyværingen vært norgesmester som junior tidligere. I denne øvelsen gikk hun også helt til bronsefinale. Men her ble det tap, og Daniese endte da på fjerdeplass.


Daniese Sæther skapte i vår - sammen med gullvinner Lotte Skarsvåg (NM i styrkeløft) - idrettshistorie på Frøya ved å hente hjem en EM-bronse. Daniese deltok i sitt andre EM i Taekwon-do. I motsetning til debuten i Hellas i fjor, hvor hun havnet på sykehus, gikk hun i år hele veien til semifinalen og fikk til slutt bronsemedalje.