Fredagen var regntung og det så ikke bedre ut i morgentimene på lørdag. Men når den første pulja sto på startsstreken lysnet det, og innen de siste mosjonistene hadde passert målstreken var det strålende sol på Frøya. Akkurat slik arrangørene hadde bestilt. Stemningen var god og syklistene var godt fornøyd med å ha gjennomført rittet.

Roar Paulsen og Christian Bøe er begge for veteraner å regne. Paulsen har syklet Tour de Frøya hvert år med unntak av det første, mens for Bøe er dette 6. eller 7. gang. Guttene mener livet rundt løypa, og stemningen er et av høydepunktene.

Flatval er alltid best. Men veldig bra også på Valen og Klubben, mener Paulsen.

Turen gikk fint. Lite vind og Paulsen og Bøe syklet sammen med ei bra gruppe. Som så mange andre mener de Skarsvågbakken og Hallaren er tøffe parti.

- Jeg er veldig fornøyd med turen, jeg har nesten ikke trent i år, sier Bøe.

Også Paulsen er meget godt fornøyd. Han er ganske sikker på at han syklet på en bedre tid enn noen gang.

Tour de Frøya slår alle sykkelløp

John Erik Rønning bor til daglig i Trondheim og sykler for Stiftstaden. Han er ukependler og jobber på Salmar på Kverva.

- Det går litt prestisje på jobben om hvem som sykler raskest, forteller Rønning.

Det er fjerde året han sykler Tour de Frøya og han synes arrangementet er fantastisk. Han forteller om flere som kjører fra Trondheim til Frøya i langhelga bare for å oppleve livet rundt løypa.

- Jeg har syklet flere ritt, men Tour de Frøya slår alle sykkelløp. Dette er jo en folkefest, sier Rønning.

Formen har vært fin, men da Rønning passerte Coopen på Nordskaget så det mørkt ut. Det var motvind og ingen å legge seg bak. Belønningen for strevet fikk han da han kom i mål med en ny personlig rekord.

- Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Det viktigste er å unngå uhell, men asfalten utpå her gjør løypa krevende, mener Rønning.

Sykler bedre for hvert år

Mange mener det meste begynner å gå nedover når man bikker 50, men for Randi Hansen fra Hammarvika har det motsatte skjedd. Hun er 59 år og sykler Tour de Frøya for 10. gang.

- Jeg har syklet bedre og bedre for hvert år, forteller Hansen.

Hun har en sønn som også deltar i rittet. Hvert eneste år prøver sønnen på 31 å komme i mål før mora. Så langt har det ikke lyktes.

Han begynte 20 minutter før meg, men jeg syklet forbi ham på Nordskaget, forteller Hansen.

Til sønnens forsvar har han ikke sittet på sykkelen siden han gikk av den etter Tour de Frøya i 2016. Hansen begynte først å sykle aktivt som 49 åring, og i fjor syklet hun Birken. Syklisten forteller at det første året syklet hun rundt Frøya på 1:50, og i år passerte hun målstreken etter 1:26.

- Hvert år sier jeg at dette er siste året, men jeg er med fortsatt. Dette blir sikkert ikke siste året dette heller, sier Hansen.