Fotball herrer 4. divisjon

Nardo2- Frøya: 1-6

Frøya FK møtte søndag ettermiddag Nardo 2 på bortebane. Det ble en målrik seanse for Frøyas del, som kunne reise hjem med seier hele 1-6.

- Det var overraskende med storseier, men veldig artig for gutta, sier trener Ketil Fjæran etter helgas sesongavslutning.

Nøkkelen til resultatet

Det ble forrige helg klart at Frøya rykker ned til femtedivisjon neste år, laget spilte derfor uten press mot Nardo.

- Gutta spilte med lave skuldre, fotball er artig, og der tror jeg mye av nøkkelen ligger i forhold til kampens resultat. I tillegg vil jeg anta at Nardo stiller med et svakere lag i dag.

I den målrike kampen var det følgende spillere som tegnet seg på scoringslista: Aqqalu Lyberth, Jan Kelnar med tre nettkjenninger og Karl Erik Bekken. Det siste målet var selvmål av Nardo.

Opp- og nedturer denne sesongen

Det har vært en sesong med opp- og nedturer for Frøyas herrelag, oppsummerer trener Fjæran.

- Vi starter sesongen veldig bra og frem mot kampen mot Trønder-Lyn, hvor resultatet blir 2-2, spiller vi bra fotball, og vi har et veldig bra lag. Men så går det i bølgedaler videre i sesongen.

Grunnen til det, skyldes mange faktorer i følge Fjæran.

- Vi får ikke trent nok sammen, flere av spillerne jobber innen oppdrett og på sjøen i turnusordninger og det er selvfølgelig uheldig, mange satser også på skole. Det er som sagt flere faktorer, og jeg skulle ønske det var annerledes.

- Hvordan blir det for Frøya å skulle spille i femte divisjon?

- Lagene blir ikke noe vanskeligere å hanskes med enn før. Det er de fire topplagene som berger sin plass i fjerde og dermed forsvinner for vår del. Dermed blir ikke femte divisjon særlig ulik den fjerdedivisjonen vi spiller nå. Sportslig sett er det ikke en nedtur, det er bare seriesystemet som er lagt om.

Framtida?

- Blir du med videre som trener neste sesong da, Ketil?

- Det skal jeg eventuelt ta opp med klubben først før jeg forteller det til pressen.

Hitra tapte sin viktige kamp mot Røros søndag, og dermed vil dermed kunne slå følge ned i femte divisjon neste sesong. Men dette er ikke endelig avklart ennå.