Gutter 19, 1. divisjon avdeling 2:

Hitra FK Gutter 19 klarte bare uavgjort hjemme mot KIL/Hemne i den avgjørende kampen om seriemesterskapet torsdag kveld. Ett poeng holdt ikke til å toppe tabellen etter siste serierunde, da Orkla2 kom med en sterk sluttspurt og vant 16-0 over sin motstander samme kveld.

Hitra-guttene hang naturlig nok med hodet. Men i dag formiddag kom beskjeden fra Trøndelag fotballkrets som nok vil bli tatt i mot med jubel. Fotballkretsen har besluttet å frata serievinner Orkla tre poeng fordi laget skal ha brukt en spiller som ikke var spilleberettiget. Dermed rykker Hitra opp som avdelingsvinner.

- Fotballkretsen har besluttet å sjekke de tre siste kampene til alle lag som er klare for sluttspill ifbm. bruk av spillere mellom lag i samme spillform. Orkla 2 har benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget i kampen mot Freidig, noe som medfører at de blir fratrukket 3 poeng i denne kampen. Hitra blir dermed vinner av G19 1. div., opplyser Trøndelag fotballkrets.

Hitra G19 må dermed gjøre seg klar for sluttspillkamp om kretsens pokal førstkommende lørdag i Abrahallen.

Hitras trener Otto Stub syns avgjørelsen til fotballkretsen er fortjent og rettferdig.

- Vi synes egentlig at det var fortjent at vi vant. Det ante meg forøvrig at noe slikt kunne oppstå og det er dårlig gjort ovenfor de andre klubbene at Orkla må jukse for å vinne. Orkla er tross alt en stor klubb som skryter av å ha 40 G19-spillere å ta av. De er vel mer opptatt av resultat enn fair play, sier Stub til Hitra-Frøya.

Om lørdagens sluttspillkamp, sier han:

- Vi har forsåvidt avsluttet sesongen, men nå får vi se om spillerne er tilgjengelig lørdag slik at vi får gjennomført finalekampen.

- Kompliserte regler

Hitra-Frøya har også vært i kontakt med G19 trener for Orkla, John Olav Rædergård. Han forklarer at de ikke prøvde å toppe laget på noen måte, men at kompliserte regler om hvilke spillere som kan benyttes i de ulike avdelingene, gjør det vanskelig å holde styr på hvem som kan spille hvor.

- Med de nye reglene er det vanskelig å skulle holde orden på alle avdelingene til G19 laget hvor vi har 40 spillere. I denne anledningen brukte vi dessverre en spiler vi ikke skulle ha gjort og det beklager vi. Men det var ikke for å vinne. Vi kunne hatt med spillere som spiller for seniorlaget, men brukte de vi gjorde, fordi de skal få kamptrening. At Hitra-treneren mener at vi bevist jukser får stå for hans regning.

- Når det er sagt, vil jeg gratulere Hitra med en kjempesesong og håper de går hele veien i sluttspillet, legger Rædergår til.