For å bli en av de beste, må du ofre mye. Flere av Norges beste sportsutøvere kommer fra Hitra og Frøya. Til tross for et samlet folketall på under 10 000 har øyene et bredt tilbud av aktiviteter. Fotball og handball er idretter som gjerne blir lagt mest merke til, men det er ikke bare her vi har utøvere på høyt nivå.

I denne artikkelserien presenterer vi et utvalg av sporttalentene våre for å høre om deres treningshverdag og ønsket om å nå lengst mulig.

Vera Bekken

Alder: 20

Bosted: Molde (er fra Frøya)

Idrett: Handball

Meritter: Spiller på Molde elite, NM-gull

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

- Det er mange ting. Jeg husker veldig godt det året vi spilte i Bringserien. Da møtte vi de beste J16 lagene i Norge over fire helger, der vi spilte tre kamper hver helg. Det var utrolig gøy å spille slike tøffe kamper hver helg. Sesongene i Byåsen var også høydepunkter, med sølv i serien og NM gull.

Hvilke målsetninger har du fremover?

- Jeg vil bli så god som mulig. Alle som driver med idrett på dette nivået har nok en liten drøm om å komme på landslaget.

Hvor mye trener du?

- Håndball er jo en lagsport så vi trener mye sammen. Det er håndballtreninger hver dag der vi øver på å bli bedre sammen som et lag. I tillegg til disse treningene kommer de individuelle treningene. Nå trener jeg en del styrke for å bli sterkere slik at jeg kan forbedre hurtigheten og spensten. Skadeforebyggende er også inkludert i treningen siden jeg har slitt en del med skuldra. I sum trener jeg mellom 15 og 20 timer i uka.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

- Den viktigste egenskapen er at jeg har vært målbevisst og treningsvillig. Så lenge jeg kan huske har jeg hatt et stort ønske om å nå toppen. Mamma har bidratt mye til at jeg har nådd langt. Det har blitt en livsstil for familien å prioritere treningene og kampene mine.

Hva motiverer deg?

- Det er så gøy! Håndballen har gitt meg mange fine minner, opplevelser, mestringsfølelse og venner for livet. Noen dager er knallharde, men da må man bite tennene sammen og jobbe videre.