For å bli en av de beste, må du ofre mye. Flere av Norges beste sportsutøvere kommer fra Hitra og Frøya. Til tross for et samlet folketall på under 10 000 har øyene et bredt tilbud av aktiviteter. Fotball og handball er idretter som gjerne blir lagt mest merke til, men det er ikke bare her vi har utøvere på høyt nivå.

I denne artikkelserien presenterer vi et utvalg av sporttalentene våre for å høre om deres treningshverdag og ønsket om å nå lengst mulig.

Emilie Ervik

Alder: 15

Bosted: Hammarvika

Idrett: Håndball

Meritter: Spiller på Frøya IL

Deltatt på SUM-samlinger (sonesamlinger) og har rykket opp til RLM-samlinger (regionalt landslagsmiljø) denne sesongen.

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

- Høydepunktet i karrieren min så langt er helt klart da jeg ble tatt ut på regional landslagssamling (RLM). Den første samlingen var i september, der det kun var jeg fra Frøya som ble tatt ut. Senere kom også to av mine lagvenninner med. Det var også morsomt da vi vant finalen i Baldus-cup i 2014, og da vi deltok i Peter Wessel-cup i fjor. Det er en cup for de beste håndballagene i Norge.

Hvilke målsetninger har du fremover?

- Mine individuelle mål er å bli tatt ut til NM-bylagsturnering nå i februar, og å bli tatt ut til LK 00/01 samling (landslagssamling for kvinner født i 2000 og 2001). Det har også vært veldig stort om laget hadde greid å kvalifisere seg til Bring-serien neste sesong. Drømmen er jo å komme med på landslaget.

Hvor mye trener du?

- Vi har håndballtrening i hall to dager i uka. Jeg trener også styrke på treningssenter et par dager i uken. I tillegg har jeg egentreningsøkter der jeg trener kondisjon og hurtighet. Da liker jeg best å løpe intervaller. Nå som sesongen er i gang har vi kamper i helgene. Jeg har alltid en fridag i uken der jeg prioritere lekser og venner. Det er viktig med restitusjon også!

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

- Jeg har et veldig sterkt konkurranseinstinkt, og jeg elsker å vinne. Jeg er veldig treningsvillig og har stor viljestyrke. Etter mange år i idretten har jeg fått en god spilleforståelse. Jeg har vært nødt til å trene mye og prioritere trening og håndball. Hadde det ikke vært for treneren min, Øystein Claussen, og håndballaget mitt, hadde jeg aldri kommet hit jeg er i dag.

Hva motiverer deg?

- RLM-samlingene gir veldig mye motivasjon. Treneren min motivere meg mye og jeg liker å se videoer fra gode prestasjoner på landskamper. Det er sjelden jeg føler jeg ikke orker å trene, men de gangene jeg gjør det, drar jeg på trening likevel fordi jeg vet at jeg aldri angrer etter en treningsøkt.