Fredag den 29. mai, det vil si dagen før årets utgave av sykkelrittet Tour de Frøya, arrangeres et inspirasjons-seminar med blant andre Dag Otto Lauritzen i Frøya Kultur og Kompetansesenter.

- Vi får lytte til en av Norges fremste syklister. I tillegg planlegges informasjon om sykkelturisme og de planlagte sykkelstiene på Frøya, forteller Nils Jørgen Karlsen i Tour de Frøya-styret.

– Alt er mulig! Det umulige tar bare litt lenger tid, sier Dag Otto Lauritzen blant annet i sitt foredrag om hvordan man kan ta tak i seg selv og sine omgivelser når man vil nå nye mål og prestere noe ekstra. Han snakker av erfaring. Som sykkelrytter vant Dag Otto store triumfer, men møtte også mange motbakker – i dobbelt forstand.

Utgangspunktet var egentlig umulig: I en fallskjermulykke mistet Dag Otto nesten benet. Det var bare han selv som så at det også lå muligheter i den fortvilte situasjonen. Et drøyt år etter ulykken vant han B-NM i sykling, og årene etterpå ble han norsk mester, to ganger nordisk mester, bronsevinner i OL, Norges første etappevinner i Tour de France og vinner av USAs største etapperitt, Tour de Trump.

Men Dag Otto måtte også takle mange skuffelser i karrieren. To ganger var han ørsmå marginer fra å bli verdensmester. Velten i innspurten i Japan i 1990 er rangert blant de bitreste nederlag i sykkelsportens historie.

Besøk også Tour de Frøyas Mitt Lag-side