- Jeg fikk beskjeden for bare kort tid siden, så det blir mye trening for tiden, smiler Kevin Larsen, imellom tung pust. Han har nettopp løftet opp et traktordekk på 400 kg fra bakken, før det smeller ned. Straks skal det løftes opp igjen.

SCL for de sterkeste[M1]

Lørdag 14. juni skal 24-åringen nemlig prøve å slå noen av de sterkeste mennene i verden. I Finland skal han konkurrere i Strongman Champions League, og Larsen er med som eneste nordmann. Han som ser for seg lastebiltrekking og ”Yoke”, som øvelser han kan gjøre det godt i. ”Yoke” går ut på å løfte 400kg på nakken og bære det 30 meter.

Hitra Strongman Klubb open for business

I et stort, grønt og tidligere settefiskanlegg like ved Mastad på Fjellværsøya, trener Larsen i lag med flere andre. På Hitra Strongman Klubb er det alt fra tradisjonelt utstyr som benkpress og manualer, til dekkløfting og sleggeslag på traktordekkene, for å få deg i form.

- Vi håper jo at flere vil begynne her etter hvert og man trenger ikke å være like stor som meg eller drive med bodybuilding for å få lov. Han ene som går her trener mye kondisjon blant annet, så her er det åpent for alle, uansett hva de vil trene, oppfordrer han.

Mange tunge løft på 400 kg for Kenneth i dagene som har vært. FOTO: Rune Eian.