Fotball herrer 5. divisjon

Frøya FK-Hitra FK: 1-5

Spenning mellom erkerivalene i omlag en time i Frøya storhall. Men så var det gjestene Hitra som scoret da hjemmelaget var nær ved å utligne. Og derfra og ut sikret Hitra seieren med hele fem mål mot Frøyas ene.

Les alle detaljene fra kampen her i lokalavisas live-oppdatering

For Hitra FKs trener Ole Eide var kampen allerede vunnet etter Ståle Arntsbergs fantastiske redning av Jøran Adolfsens kontring, og Matus Pekars påfølgende mål.

- Hadde ikke Ståle reddet det skuddet kunne Frøya like godt vunnet, mener Eide.

En litt ydmyk Ståle Arntsberg innrømmer i garderoben etter kampen at det var ”sykt deilig” å redde målet, og deretter se lagkamerat Pekar score.

Frøya sin trener Bjørn Ervik er også enig i at redningen til Arntsberg, og målet til Pekar, stod for et skille i kampen.

- Hitra kom best i gang, men så fikk vi korrigert litt og kom bedre med. Helt til de fikk 2-0. Da mistet vi struktur og ble mer en og en. Da skulle alle fram og score, sier Ervik.

Det var Sindre Kvakland som ga Hitra det første målet i en ellers målløs første omgang. I andreomgangen ryr det inn med mål til Hitra. Pekar scorer Hitras andre og tredje mål i kampen. Det fjerde målet er det Arnt Inge Strøm som står for.

Skikkelig lagseier

Adolfsen gir seg ikke til tross for Arntbergs elegante redning i første omgang. Jøran Adolfsen scorer Frøyas etterlengtede, og eneste mål, i slutten på andre omgang. Kampens siste mål er det Hitra FKs spiller Simen Eide som scorer på straffe, etter en situasjon der Frøyas keeper Onsøien Sandvik får det røde kortet og marsjordre fra dommeren.

Hitra vant til slutt 5-1.

- Det var utrolig moro å vinne, det ble en skikkelig lagseier, sier Eide.

Han legger til at det skal feires skikkelig lørdag kveld på Hjorten Hotell når Hitra FK feirer sitt  30-årsjubileum, og oppfordrer sponsorene til å dra fram lommeboka i hotellbaren.

Ervik synes det var en fortjent seier gjestene fikk.