- Da er det offisielt at Hitra FKs herrer skal spille playoff mot kretsmester i 5.divisjon, forteller leder i Hitra Fotballklubb, Kjersti Rønningen.

Omorgansiering

På grunn av omorgansiering av seriesystemet, har det lenge vært klart at bare de beste lagene i 4.divisjon, vil beholde plassen i den nye 4.divisisjon fra kommende sesong.

Hitra FK og Frøya FK har begge kjempet for å bli blant de fire beste som sannsynligvis ville gi fornyet kontrakt. Frøya FK avsluttet serien med en solid seier, men endte på 7.plass - og må dermed ned i 5.divisjon.

Hitra FK lå lenge godt an, men tapet for Røros i siste serierunde gjorde at 4.plassen glapp. Både Meldal og Røros smatt forbi Hitra med ett poeng.

Se tabellen her

- Per dags dato vet vi ikke om det blir en kvalikkamp på oss om fjerdedivisjonsplassen, eller om vi blir å rykke ned til femtedivisjon, sa trener Ole Hofstad Eide etter Rørostapet, og la til:

- Det kan hende Hitra må møte vinneren av kretsmesterskapskampen Melhus-Brekken før det hele avgjøres, håpet Ole Hofstad Eide.

Og akkurat slik ble det. NTNUI 2 ble nummer to i den andre 4.divisjonsavdelingen, og skulle normalt ha beholdt plassen. Men fordi NTNU 1 rykker ned fra 3. til 4.divisjon, må NTNUI 2 flyttes til 5.divisjon. Klubben som overtar denne plassen er Hitra FK som er det best rangerte laget på 6.plass i de to 4.divisjonsavdelingene.

Dette forklarer Bjørn Langørgen, NK daglig Leder og leder av konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund Trøndelag/Trøndelag Fotballkrets.

Dermed får Hitra en ny mulighet til å berge plassen. Laget møter vinneren av Melhus - Brekken 4.november, og med seier her blir det ny sesong i 4.divisjon.

Hvor og når play off-kampen skal spilles er ennå ikke avklart.