- Gud hjelpe meg, dette var helt rått!

Trener og lagleder Jens Christian Reberg er fremdeles andpusten og ekstatisk etter dagens NM-finale i taekwon-do, der Daniese Sæther fra Frøya tok gull i klassen eldre junior damer sort belte. Det ble en høydramatisk finale, som inneholdt både tårer, helsebehandling, flere ekstraomganger, svette, fandenivoldskhet – og lykkerus.

- Det ble en særdeles dramatisk kamp, begynner Reberg når han blir bedt om å gå gjennom kampen for lokalavisas lesere.

- Det første som skjer, er at Daniese får ei skikkelig lårhøne. Det er ikke lov å sparke under beltet, men hun får et smertefullt spark i låret like over kneet, og må ha behandling av Røde Kors-mannskapet. Jeg tror dette tente ett eller annet i henne, et slags «Nå er det nok», for hun gikk ut igjen som om hun hadde djevelen i hæla, forteller treneren.

Ikke avgjort etter to ekstraomganger

Utøverne gikk kampen ut uavgjort på poeng, og måtte ut i ekstraomgang. Da denne tida var ute og ingen avgjørelse hadde falt, måtte utøverne gjennom nok en ekstraomgang. Og igjen sto det uavgjort.

- Jeg hadde hjertet i halsen. To ekstraomganger og en skada fot, som coach vurderte jeg å hive inn håndkleet. Da fikk jeg et surt blikk fra Daniese som sa «Det gjør du ikke!». Reglene er slik at er det fremdeles uavgjort etter to ekstraomganger, er det første poeng vinner. Da dommerne blåste, var det forferdelig å vente på om de ville gi poengseieren til Daniese eller motstanderen. Så kom endelig avgjørelsen; blå utøver vinner, altså Daniese. Hun halter av matta og inn i armene mine og skriker en skvett. For en fantastisk herlig idrettsopplevelse!

Den unge frøyværingen kan nå kalle seg norgesmester i eldre junior damer sort belte.

Til topps i en sterk liga

- En sterk prestasjon. Daniese har vært sort belte-utøver bare siden mars i år. Etter kampen kom en tidligere landslagssjef bort og gratulerte. Han sa at dette er det beste fotarbeidet han har sett av en taekwondo-utøver på veldig lenge. Det er klart at jenta er et stort talent. Hun var helt i ekstase sjøl. Hun ble snytt for gullet i fjor da hun ble sparka under beltet og måtte bryte kampen, og hun tok sølvet året før der. Så det var nok en del følelser og revansjelyst knyttet til dette også. Og ekstra spesielt når hun går til topps i en sort belte-klasse, som jo er en helt annen liga enn farge-klassene, sier Reberg.

Daniese og treneren har håp om at denne prestasjonen kan føre henne inn på landslaget og troppen som skal til EM i Hellas på vårparten.

- EM-uttaket blir ikke klart før på landslagssamling i vinter. Vi vet jo ikke hvordan uttaket går, men en sterk prestasjon i NM veier jo tungt, sier han håpefullt.

- En flott gjeng å reise med

Frøya og Hitra Teakwondo Klubbs fire andre utøvere nådde ikke opp til medaljeplass i helga, men laglederen roser dem likevel for innsatsen.

- De to debutantene har gjort sitt beste og gjort seg gode erfaringer. Det ble dessverre ikke medaljer, det ble det heller ikke på de to andre med mer erfaring. Noen ganger er det sånn at mostanderen er for tøff. Med litt mer erfaring går det kanskje vår vei neste gang. De er uansett en flott gjeng å reise med og fine representanter for Hitra og Frøya, sier Reberg.

Mesterskapet gikk i Stavanger med rekordmange 656 utøvere fra 59 klubber. Troppen fra Frøya og Hitra Taekwon-Do Klubb besto av Daniese Sæther, Anita Reitan, Hans Kristian Strandli Vie, David Bremnes og Andželika Andruškaitė.