Idrettsområdet utenfor Frøya storhall har vært gjennom en omfattende oppgradering. Lørdag inviteres det til offisiell åpning. Ordføreren og representanter fra Frøya IL og sponsorer er tilstede. I tillegg blir det aktiviteter og servering.

– Det blir barnefotballkamper og andre aktiviteter som hoppeslott, boblefotball, «Wakka arena» og «Shoot arena». Alle aktivteter er gratis, forteller idrettslaget, som håper på stort oppmøte og folkefest.

Gressbanen på Golan har de senere årene vært brukt til barnefotball, men på grunn av ujevn gressflate og dårlig drenering har banen holdt for dårlig standard til ungdoms- og voksenfotball. Derfor ble det tatt initiativ til en storstilt oppgradering, med helt ny gressbane.

Idrettslaget har fått god, økonomisk hjelp fra flere partnere for å kunne sette i gang. Flomlysanlegg var ikke inne i den opprinnelige finansieringsplanen, men for at anlegget skal bli godkjent som arena for alle typer kamper på seniornivå, og at anlegget kan brukes til ulike aktiviteter også på vinterstid, bestemte idrettslaget seg for å gå ut til sponsorer og sjekke om det blir mulig å finansiere dette.

Uteanlegget ved Frøya storhall har gjennomgått stor forvandling siden planene ble vedtatt. Foto: Frøya IL

I fjor vinter skrev lokalavisa om at Frøya IL utfordret bedrifter på om de kan finansiere én lyktemast hver til en prislapp på 100.000 kroner. Og de fikk kjapt tre sponsorer.

Leder i Frøya IL, Frode Larsen, poengterte da at selv om det er ett idrettslag som står bak utbyggingen, så skal anlegget være til bruk for alle.

Geir Håvard Espnes i Frøya IL fortalte samtidig at anlegget ikke bare blir forbeholdt fotball.

- Når vi også får belysning, så vil dette være et område hvor det kan gås opp skiløype når vi får snø, og det vil ellers være åpent for å drive mange typer aktiviteter, sa han.