Arrangøren av Tour de Frøya forteller om en foreløpig rekord i 2014, hvor nesten 1.000 meldte seg på.

- Ikke alle startet, og ikke riktig alle kom i mål. I år forbereder vi oss på over 1.000 syklister, sier Nils Jørgen Karlsen i styret for sykkelrittet.

- Vi endret systemet for påmelding i fjor, slik at det skal være enkelt å melde seg på, både for enkeltdeltagere og grupper/bedrifter. Påmeldingen startet 20. april både via hjemmesiden – www.tourdefroya.no og www.eqtiming.no. Påmeldingsfristen er satt til 24. mai kl 23:59. Vær oppmerksom på at deltageravgiften økes etter at ordinær frist har gått ut, så det kan jo være lurt og bare melde seg på med en gang, oppfordrer han.

Teknisk gjennomføring

Det er turrittet som starter først. Dette arrangeres i tråd med Norges Cycleforbunds retningslinjer, og det er Frøya og Hitra Sykkelklubb som står som teknisk arrangør.

- I fjor innførte vi at damer og herreklassene kjørte sammen; racer mix damer/herrer og offroad mix damer/herrer. Det fortsetter vi med i år. Innenfor disse klassene er det ulike tidskriterier. Har du tenkt å sykle rundt løypa under 1:40, så er det turrittet som passer best for deg! For å delta i turrittet må du ha lisens – enten helårslisens, eller deltagere kan kjøpe engangslisens ved påmelding. Aldersgrense er 17 år (jft NCF`s reglement for Turritt Landevei), forklarer Karlsen.

Mosjonsløpet har ingen klasser, og vil starte noen minutter etter siste pulje fra turrittet. Her kan alle stille; barn/ungdom 12-15 år, enkeltmosjonister og de som ønsker å sykle sammen fra lag eller bedrifter. Tidskriteriene her er å sykle rundt Frøya på under eller over 2 timer.