Quo vadis Guri Kunna vgs.

Lederen i Hitra Høyre kommenterer et innspill i  skoledebatten skrevet av lederen i Frøya næringsforening, Torill Pettersen. Det er den verste kommentaren jeg har lest skrevet av en fremstående politiker.  Den er tøvete fra ende til annen. Han har ikke skjønt det Pettersen skriver.  Jeg vil ikke bruke mange kalorier på å kommentere kommentaren, men det er to avsnitt som er så graverende at jeg som skolemenneske  og tidligere skolepolitiker ikke kan la dem passere.Høyre-lederen  skriver:

"Tross i næringslivets iver for utviklingsprosjekter er vel skolens fremste oppgave å gi elevene den undervisningen de skal ha ihht læreplan. Noe annet ville være i strid med Opplæringsloven"

Hva gjør Høyre-lederen her? Han setter opp som motsetninger to viktige oppgaver som skolen har. Og det gjør en høyrepolitiker?

Tenker dere ikke sammenheng skole, næring  og lokalt næringsliv på Hitra eller for den saks skyld fylkeskommunen? Da er dere i alle fall ikke i takt med opplæringsloven og instruksen som foreligger når det gjelder å tolke og utforme de konkrete opplæringsmålene i alle fag. Lokal tilpasning til lokalt arbeidsliv står sentralt.

Skole er politikk. Foruten å fremme demokratiske verdier og likeverd samt motvirke klasseforskjeller, skal skolen gi elevene kompetanse som ruster dem til å møte  morgendagens arbeidsliv, og skolen skal også bidra til å gi landet vårt og regionen vår  kompetanse  som er nødvendig også for å møte fremtiden. Skolen skal også være en viktig næringsaktør nettopp gjennom relevant opplæring. Jeg kan ikke tro at lederen i Hitra Høyre ikke har fått med seg dette. Jeg synes innlegget til lederen i Frøya næringsforening var knakende god og to the point. Hun faller nok også for fristelsen til små insinuasjoner som "hitraledelsen", men ellers skriver hun om hvorfor Frøya nå kjemper for den delen av Guri Kunna vgs  som ligger på Frøya og stud spes. Kommentaren fra lederen i Hitra Høyre er tøvete fra ende til annen. Han burde lese teksten hennes om igjen, prøve å skjønne innholdet og kommentere det. Når det gjelder hans påstand om at " mange" har kontaktet han, er enig med han , men tør ikke si det høyt av redsel for karriere, jobb og så videre, så er dette også velkjent hersketeknikk. Slike teknikker yngler det av i kommentaren.

Spørsmålet er drivende ironisk. Men prøv deg ikke herr ordfører. Ole, du skjønner så til de grader hva Torill mener. Det er et så knakende godt poeng at det må latterliggjøres. Noe annet kan være farlig. Med vennlig hilsen Anne Marie Dranger Bachen

Les flere sterke meninger på våre debattsider hitra-frøya.no/meninger

Har du noe på hjertet? Send oss en epost på post@hitra-froya.no