Nå må det bli en slutt på denne hetsen fra brualliansen. Dere må da tåle at andre mener noe annet. Øyenes Velforening stiller vel egentlig bare gode spørsmål og setter fingeren på enkelte ting.

Vi som bor midt oppi dette og er bekymret for om vi har et hjem her om noen år synes ihvertfall det er flott at Velforeninga er på ballen.

De tre siste årene har vært et mareritt for oss som er involvert, kjenner vel egentlig også at  Fjellværøypatriotismen er i ferd med å slippe.  Og det er synd, fordi vi er jækla gode på det, da tenker jeg både Fjellværøy og Ulvøya, har vel aldri tenkt på disse på noe annet en EN.

Synes det det å legge "æren" i splittelse av øyene på Øyenes Vel er å dra det for langt, den splittelsen har vel i aller høyeste grad blitt fremprovosert tidligere.

Øyenes Vel har min fulle støtte.

Er brualliansen folkevalgt..?

Representerer de begge øyene..?

Vi dere ha nybru, eller fortsette å trenére og påvirke..?

I siste innlegg, fra brualliansen, som forøvrig var godt skrevet, kommer atter en gang "spørreundersøkelsen" opp.

En spørreundersøkelse der brualliansens representant Brasøy selv sier; "alle disse ble ikke oppringt fordi jeg allerede visste de var for øst.. jeg ringte ingen på Fjellværøya utenom Trolla og Dalen".

Den samme representanten sitter også i kommunestyret og skal stemme i denne saken, når den kommer opp..

Altså bor du Lervika, på Nordbotn, Fjellvær, Einvika, Heggvika, Akset, Mastad så har du null stemmerett, selv om du har bodd og skattet til Hitra i hele ditt liv.

Uforståelig, skulle tro vi bodde i Kina.

Foreslår til brualliansen at denne undersøkelsen feies langt under teppe, spesielt med tanke på reliabilitet og validitet. Denne kan i beste fall kalles lite troverdig og i verste fall reinspikka løgn.

Dette med å flytte brua startet for lenge siden.

Problemet var en gang og sykkelvei som skulle komme på Ulvøya. Dette er ferdig regulert og godkjent, med de kostnadene det innebærer. Noen som bor mellom nåværende bru og skolen ville ikke ha denne gang og sykkelveien fordi da må de "gi" fra seg litt eiendom og mener den kommer for nære sitt hus/hytte.

Vi var nr 1 på prioriteringslista, Sandstad-Strand og Pukkverket- Smedvika var nummer 2 og 3.

Gang og sykkelveien ble satt på vent i påvente av ei eventuell ny bru i Knarrlagsundet, påvirket av de som ikke ville ha den.

Trenering av en trygg og sikker skolevei i påvente av ei bru som tidligst kommer 15 år senere.

Når Mowi kjøpte tomt på Jøstenøya noen år senere ble det panikk i leiren. At Mowi flytter bør jo etter all sunn fornuft sette en stopper for planer om bru i vest.

Men neida, det ble opprettet "Brualliansen", en liten gruppe med folk som virkelig skulle brette opp ermene og jobbe for ny bru for alle.

Fikk med seg folket gjorde de også, meg inkludert.

Så snur dem, "vi vil ikke jobbe for nybru i Knarrlagsundet men jobbe for bru i vest".

En lenge planlagt handling.

Verste av alt er at "planen" ser ut til å ha funket ganske bra, til nå.

Registrerer at brualliansen ved Edvard Ulvan også nevner ordet folkeskikk, kanskje på tide å se seg selv i speilet når det ordet kommer opp.

På vegne av en sliten barnefamilie i Ingeborgvika

Rune Akseth