- Coop Hamarvik SA åpner ny butikk på Fillan, Hitra, 16. mars 2017. Den nye butikken kommer i Hitra-Torget, og vil inneholde konseptene Coop ByggMix og Coop Elektro, forteller daglig leder Audun Klev. Butikkjeden driver i dag også ByggMix- og Elektro-konseptet på Frøya.

- Disse butikkene har hatt en solid utvikling gjennom mange år, og markedsområdet favner både Frøya og Hitra. For å komme enda nærmere Hitra-markedet velger altså Coop Hamarvik nå å åpne ny butikk i Fillan. Vi har sett et økende salg til Hitra over flere år. For å kunne yte en enda bedre service åpner vi nå en butikk med begge konsepter midt i Hitras handelssentrum, sier Klev.

Coop Hamarvik-sjefen er trygg på at en slik utvidelse er riktig.

- Dette gir en bedre totalitet for hele regionen. Vi føler oss trygge på at denne etableringen vil bli til glede for både gamle og nye kunder på Hitra, og at det blir en vinn-vinn-situasjon for butikkene våre på både Frøya og Hitra, sier Klev.

Coop Hamarvik regner med å bruke vel tre årsverk på butikken på Fillan, og vil utlyse de ledige stillingene allerede før jul.

Coop Hamarvik feiret nylig sitt 70-årsjubileum som butikkdriver i regionen med todagers fest på både Hamarvik, Dyrøy og Sistranda.

For cirka to og et halvt år siden gikk den tidligere elektrobutikken i Fillan konkurs, mens Coop Elektro hos Coop Hamarvik SA har de senere årene vist til økende omsetning. Ifølge Klev vokste omsetninga hos bygg- og elektro-avdelingene med rundt 8 prosent fra 2014 til 2015.