Fotoboksene i Hitratunnelen innehar fortsatt den dystre «førsteplassen» i Trøndelag over fartskontroller med høye hastigheter og mangeførerkortbeslag.

- Dette tyder på at folk kjører veldig fort i denne tunnelen.  Det er ankepunktet for mange at fotoboksen står i bunnen av tunnelen etter en nedoverbakke, og da får man litt ekstra fart. Men fartsgrensen gjelder jo uansett, og man er selv ansvarlig for å tilpasse farten, sier førstekonsulent Hilde Stavelig Moan i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Også flere av de tidligere årene har Hitratunnelen utmerket seg med høye hastigheter i den automatiske trafikkontrollen. Avisa har hentet ut 2016-tall som viser at Hitratunnelen er den trønderske tunnelen der flest bilførere ble anmeldt. I retning fra Sunde ble 39 bilførere anmeldt i fjor, av disse mistet 25 førerkortet for altfor høye hastigheter. Fra Hitra mot fastlandet ble 32 anmeldt og 16 mistet lappen. Høyeste hastighet fra Sunde ble målt til 146 km/t, og i motsatt retning er årsverste en bilfører i 130 km/t.

Hitratunnelen har også tidligere år bemerket seg som en av tunnelene i Midt-Norge der det kjøres hardest. Kombinert med en rekke førerkortbeslag i høst oppe i dagen i 60-sonen ved Sunde, er dette et klart tegn på at det er mye råkjøring i området.

Lensmann Arild Sollie sa da halvårstallene for 2016 var klare, at mange av de som mister førerkortet er utenlandske tungtransportsjåfører.

- Sjåfører av tungtransport har lett for å gi litt ekstra gass når de skal opp på den andre siden, forklarer Sollie.

Det er i alt 14 fotobokser i Trøndelag. Det er ifølge politiet og Adresseavisen Mannsfjelltunnelen på E39 som henter inn flest kroner til statskassen med over 3.000 fartsbøter.