Styringsgruppen for kommunereformen i Frøya kommune, møttes torsdag for å avklare hvem som skal sitte i forhandlingsutvalget om en intensjonsavtale med Hitra, og om Frøya ønsker å gå i forhandlinger med  Snillfjord kommune, sammen med Hitra.

Fra før har Frøya kommune et vedtak på å vente med å ta Snillfjord med i forhandlingene.

- Etter mandagens felles formannskapsmøte, så var nok Snillfjord-ordfører John Lernes sine opplysninger nye for oss. Han fortalte at de holdt på med en prosess om deling av Snillfjord kommune og om innbyggerinitiativet, som vi kjente til, men ikke hvor langt i prosessen hadde kommet. Nå fikk vi inntrykk av at de har kommet ganske langt, sier Flåmo.

Ønsker Snillfjord velkommen

Den nye forståelsen gjorde at  de nå ønsker Snillfjord velkommen inn i forhandlingene.

- Vi har ikke vært med i denne diskusjonen tidligere. Vi har tenkt at Snillfjord vil være i fred, og at de vil komme på banen når de har bestemt seg. Men i formannskapsmøtet sa Lernes at de ønsket å være med i forhandlingene for å representere innbyggerne i en eventuell deling. Det gjorde at styringsgruppa selvfølgelig ønsker Snillfjord velkommen inn i forhandlingene om en intensjonsavtale, på lik linje med Hitra og Frøya, sier Flåmo.

- Vi håper nå at prosessen tar oss de riktige stegene videre mot en god intensjonsavtale, mener Flåmo.

I tillegg bestemte styringsgruppa hvem som skulle sitte i sitt forhandlingsutvalg.

- Vi går inn for et forhandlingsutvalg med ordfører, varaordfører og opposisjonsleder. Men uten tillitsvalgte, som selv ønsket å være med i forhandlingsutvalget, sier Flåmo.