Stranda Prolog i Kristiansund skal levere utstyr for flere titall millioner til Lerøy Midts nye fabrikk på Jøsnøya i Hitra.

- Avtalen ble undertegnet onsdag, og er den største enkeltkontrakten Stranda Prolog noen gang er tildelt, forteller selskapet i en pressemelding.

Leveransen omfatter blant annet skruetanker for utbløding og kjøling og en flåte med utstyr for pumping av levende fisk og behandling av returvann.

Stranda Prolog har sin hovedbase på Dale i Kristiansund. Bedriften sysselsetter rundt 60 personer, og har de siste årene hatt betydelig vekst.

- Vi har samarbeidet godt med Lerøy i mange år. De er en stor kunde av oss. Derfor er vi kjempeglade for og stolte over at de valgte oss til dette prosjektet, sier administrerende direktør Klaus Hoseth i Stranda Prolog.

- Dette er en betydelig kontrakt. Den er strategisk viktig for oss. Vi har som mål å være en stor leverandør til oppdrettsnæringen. Derfor betyr det mye for oss å få slike oppdrag. Lokalt betyr det arbeidsplasser og aktivitet.

- Flåteløsningen er den første i sitt slag, og representerer en helt ny måte for å koble sammen sjø og land. Konseptet er utviklet i samarbeid med Lerøy, og bygger blant annet på kunnskapene vi skaffet oss i da vi utviklet HelixiR, opplyser selskapet.

Tidligere i dag fortalte vi om den islandske utstyrsprodusenten Marel, som også har fått kontrakt på utstyrs-leveranse til Lerøys nye fabrikk.