I forbindelse med Miljøuka inviteres barn i alderen 8 til 13 år på ekskursjon i Frøyas skjærgård, tirsdag 29.mai. Arrangøren er barnas miljøvernorganisasjon - Miljøagentene sin lokalavdeling på Hitra og Frøya.

- Oppmøtested for turen er Dyrøy kai ved Seashell. Deretter blir vi fraktet ut med Mausund feltstasjon sine båter og satt i land på en strand med mye marin forsøpling. Her skal vi prøve å finne ut hva ting er og spore hvor søppelet kommer ifra. Vi skal også lære oss å dokumentere funnene, forteller leder for Miljøagentene på Hitra og Frøya, Jan Eivind Skarsvåg (13) og foreningens voksenkontakt, Dagrun Beate Skarsvåg.

Leder for Miljøagentene på Hitra og Frøya, Jan Eivind Skarsvåg, forteller at det blir undersøkelsestur i Frøyas skjærgård førstkommende tirsdag.

Fotoutstilling

Påmelding gjøres til Dagrun på følgende mobilnummer: 917 91 639. Hver deltaker må huske å ta med seg redningsvest, klær etter vær, matpakke og drikke, fotoapparat eller mobiltelefon med kamera.Miljøagentene har i løpet av Miljøuka på Frøya to arrangement som henger sammen, legger de til.- På tirsdagsturen skal barna ta bilder. 36 av disse blir utstilt i Frøya kulturhus fra og med torsdag 31.mai. Det blir holdt en offisiell utstillingsåpning med taler og kulturelle innslag denne kvelden, sier Dagrun.

Hjortebrøl og safari

Dagrun forteller videre at de prøver og balansere aktiviteter mellom både Frøya og Hitra. I fjor gjennomførte Miljøagentene 37 ryddeaksjoner lokalt. - Vi hadde et veldig fokus på fokus på marin forsøpling i fjor. På årsmøtet vårt i år ble det bestemt at halvparten av turene i 2018 skal gå til å registere søppel som også er veldig viktig. I tillegg har vi ulike aktiviteter, blant annet ble det gjennomført en havørnsafari og hjortebrøltur i 2017. Dagrun og Jan Eivind slår fast at de gjerne ønsker seg flere Miljøagenter på Hitra og Frøya.- Vi er også veldig glad for å være en del av denne satsingen. Vi får bidratt med arrangement under Miljøuka og deltatt i bevisstgjøringen rundt marin forsøpling lokalt.