Ullrikke Johansen bor sammen med samboer og to av de yngste barna, langs en av Hitras mest trafikkerte veier.

Daglig har Daniel (14) og Linnea (8) måttet krysse den tungt trafikkerte fylkesveien på Dolmøy for å komme seg til skolebussen.

Ønsket lavere fartsgrense

Familien bor i en bakke like ved Kjerringvågkrysset. Her har all trafikken passert familiens hus, til alle døgnets tider og året rundt.

- På bakketoppen er fartsgrensen 70, før den går over til 50 rett ved avkjørselen vår. Vi kontaktet Statens Vegvesen for å høre om det var mulig å flytte 50-fartsgrensen noen meter lenger opp, med tanke på barnas sikkerhet. Det fikk vi blankt avslag på, fordi det ikke var tegnet inn i budsjettet, forteller Johansen.

- Vegvesenet skrev også i brevet at det ville bli misnøye blant bilistene om de måtte sakke ned litt før. Det syntes vi var en for ganske tynn forklaring.

Større bevegelsesfrihet

De har fulgt yngstejenta Linnea over veien når de har kunnet.

- Men det går ikke alltid. Så når Daniel ikke har kunnet fulgt Linnea over veien, så har vi fått hjelp av en nabogutt.

Når så Dolmsundbrua åpner, vil ungene få større bevegelsesfrihet.

- Tidligere har vi for eksempel ikke turt å sende de i vei alene til Dolmøy Stadion som ligger kun 200 meter unna huset vårt.

Mindre støy

Ullrikke er selv vokst opp på Dolmøy og forteller at trafikken her har økt noe vanvittig.

- Trafikken har mangedoblet seg. Vi merker stor forskjell, for da vi for åtte år siden bygde huset her så hørte vi nesten ikke trafikken.

Det gjør de nå.

- Veien forbi her, har ikke har blitt godt vedlikeholdt den siste tiden og det hører vi. Når laksetrailerne kjører forbi så er det et ubeskrivelig bråk og leven. Ting rister faktisk inne hos oss. Og hadde ikke nybrua kommet og åpnet snart, så vet ikke jeg.

Muligheter for Vettastraum-området

Veistrekket forbi huset kan bli ganske så bilfritt om Vettastraumen bru etter hvert blir fjernet.

- Det hadde jo vært kjempemessig om den fortsatt kunne vært åpen, i hvert fall for gående og syklister. Det er mange muligheter i forhold til hva brua og området rundt kan brukes til, det er for eksempel en fin fiskeplass.

Nå gleder de seg i første omgang til at Dolmsundbrua åpner, avslutter Ullrikke Johansen.

- Det skal virkelig bli en fryd.