- Uten medias hjelp tror jeg ikke saken hadde løst seg så kjapt, slik at pappa kunne fått blodoverføring på Frøya allerede nå, sier Trude Tønder, som gleder seg på sin fars, Ole Iversens vegne.

I dag (torsdag) kunne 96-åringenglede seg over en biltur fra Sistranda til Hamarvika for å få blodoverføringen han må ha, istedet for å ta turen helt til Orkdal sykehus.

Hovedpersonen selv, Ole Iversen, er strålende fornøyd med løsningen.

- Nå er jeg glad. Det er en lettelse å kunne dra hit og få blodet, i stedet for å foreta en strevsom reise til sykehuset. Lokalavisa Hitra-Frøya ordnet dette for meg, ja, stråler Ole Iversen, som blir lovet både middag og kaffe på sykehjemmet før han drar hjem. Men først ser han fram til å se fotball på TV, de tre-fire timene det tar å få blodoverføringen.

Etter at Hitra-Frøya først skrev om at Ole Iversen (96) ble helt utmattet av turene til Orkdal sykehus for å få blodoverføring, og NRK nøstet videre i saken, ble det bestemt at Ole skal få blodet han trenger på Frøya. Nå har også datteren Trude Tønder fått det skriftlig fra samhandlingsdirektør Tor Åm ved St. Olavs Hospital.

Trude Tønder er lettet over at hennes far, som fyller 97 år til høsten, slipper den anstrengende og lange reisen til Orkdal sykehus, hvor ventetiden også kan bli lang før behandlingen kommer i gang.

- At han får blodet her på Frøya er med på å øke livskvaliteten hans. Jeg kjører til sykehjemmet med en 96-åring, og kommer hjem med en 76-åring. Sånn virkning har det umiddelbart på ham, særlig når han slipper å bli sliten av turen fram og tilbake, sier Trude med et smil.

Trude Tønder har tidligere fortalt at hennes far verken fikk igjen for reisa, eller fikk dekket ledsager ved to turer til sykehuset for å få blod sist sommer.

- Vi orket ikke å bruke tid og krefter på å klage på avslaget, da det betydde lite i forhold til de anstrengende turene han hadde til sykehuset. Men for aprilturen fikk han "rubbel og bit", både for at vi kjørte ham i egen bil, og for ledsager. Kanskje de som tar avgjørelsene om dette også har lest Hitra-Frøya?