Den polske fiskegjesten Janek Zdunczyk (53) kan reise hjem etter endt Hitra-ferie med en skikkelig god fiskehistorie i bagasjen. Tirsdag dro han nemlig opp en kjempestor kveite utenfor Kvenvær. Turistvert Jan Pettersen ved Hitra Turistservice AS, som har svært mange år med erfaring og opplevelser sammen med fisketurister på Hitra, husker ikke å ha hørt om større kveitefangst på stang heromkring.

- Jeg tror det må være den største kveita tatt på stang i vårt område. Den var på hele 167 kg og 2,22 meter lang, forteller Pettersen. Nå er det langt opp til norgesrekorden. Men rekordkveite eller ikke i Hitra/Frøya-farvannet ... tungt var det og en god fiskehistorie ble det.

- Janek brukte over 1,5 timer for å få den opp, forteller turistverten. Janek Zdunczyk er gjest av Hitra Turistservice AS ved Steinsjø Kvenvær. Pettersen forteller at kjempekveita ble tatt på pilk på ca 120 meters dyp.

Den største dokumenterte kveita som tatt på stang i Norge er ifølge Wikipedia ei kveite som veide 223 kg, tatt av tyskeren Günther Kinnermann fra Leipzig i Magerøysundet i Nordkapp kommune i 2011. Den kveita målte 2,56 m i lengde.

Har du også tatt noe stort eller lite eller merkelig på fisketur?

Send gjerne bildet til lokalavisa på post@hitra-froya.no.

(Eller på MMS med kodeord HF TIPS til nr. 2399)