Lokalavisa blir møtt av to ivrige øyne og en våt snute gjennom porten i Barmfjorden. Hunden Akira, en blanding av labrador og staffordshire bull terrier, tilhører leder i Hitra og Frøya hundeklubb, Katrin Støen Hammer.

For ett års tid siden kom det nye personer inn i styret og Katrin forteller at de ønsker å få i gang mer aktivitet i hundeklubben.

- For flere år siden var mange aktive medlemmer i Hitra og Frøya hundeklubb, og det ønsker vi å gjenskape. Vi har et trivelig og godt miljø, og jevnlig arrangerer vi treff på området vårt i Vikan, Barmfjorden. Som regel bruker det å dukke opp mellom tre til ti personer med sine hunder. Klubben har til sammen 60 medlemmer, så det skulle absolutt være mulig å få med seg enda flere to- og firbeinte, smiler Støen Hammer.

Hundeklubben arrangerer også kurs et par ganger i året.

- Vårens valpekurs ble fullbooket etter kun noen timer så det er vi veldig fornøyd med. Tilbakemeldingene vi får er ”ett slik kurs skulle vi hatt med en gang”, men vi er en liten hundeklubb og kursene koster en del å gjennomføre. I  september blir det for øvrig aktiviserings- og lydighetskurs med innleid instruktør. Gjennom kurset vil man lære god samhandling og hvordan hverdagsaktiviteter kan gjøre dagene mer interessante for både hund og eier, slår Katrin fast.

Hun har alltid hatt en interesse for hund og er oppvokst med det, men tilføyer også raskt at selv om hun er leder i klubben så har hun ikke en spesielt veloppdragen hund.

Det beste med å ha hund, synes Katrin, er at man alltid har turselskap.

- Men med hund må man også ut å gå tur hver eneste dag i all slags vær. Hunden min Akira har dessuten et stort aktivitetsbehov og har vært ganske krevende sine tre første leveår, men hun er veldig snill, sier Katrin og lyser opp når Akira kommer løpende hennes vei.

Hundeklubben har tidligere holdt til på både Melandsjø og i gartnerihallen på Sistranda, men nå ønsker de å fokusere all aktivitet på et sted, sier klubblederen.

De har ordnet seg en trivelig brakke i Barmfjorden som brukes til klubbhus og kurslokale. Det store området utenfor brakka er inngjerdet og her kan hundene boltre seg av hjertens lyst.

- Vi er en klubb som har medlemmer jevnt fordelt i begge kommunene og det kommer medlemmer fra både Dyrøy og Kvenvær til treffene våre. Da er det fint å kunne samles en plass som ligger omtrent midt i mellom kommunesentrene. Her i Barmfjorden foregår det sosialisering i trygge omgivelser og hundeeiere kan dele tips og nytte erfaringer. Gamle og nye medlemmer er hjertelig velkommen.