Det var i vår at Leif Inge Nordhammer feiret sekstiårsdag. Den tidligere konsernsjefen i oppdrettsselskapet Salmar følte nok han hadde det meste av ting og tang. I stedet for gaver ønsket nemlig Nordhammer at alle bursdagsgjestene skulle gi et pengebeløp øremerket Lokalforeningen Livsglede for eldre Frøya.

Denne uka fikk styret i den lokale livsglede-foreninga endelig høre summen: 116.000 kroner.- Vi ble helt satt ut og hoppende glade. Vi trodde knapt våre egne ører da vi fikk den gode nyheten, sier Berit Yttersian Sivertsen på vegne av styret.

- Overveldende

Livsglede for eldre er en sosial velferdsorganisasjon som arbeider for at alle eldre skal ha en god og meningsfull hverdag.

- Lokalforeningen Livsglede for Eldre Frøya, frivilligheten, bruker av egen fritid og står på gratis for å lage små og store aktiviteter for eldre i vårt nærmiljø. Det gjør vi fordi det er veldig gøy og ikke minst givende. Å motta støtte som dette betyr utrolig mye for oss. Beløpet er overveldende. Vi er veldig takknemlig, sier Yttersian Sivertsen videre.

Styret i Lokalforeningen Livsglede for eldre Frøya er veldig takknemlige for pengegaven. Nå kan nye ideer settes til livs. B.f.v.: Berit Y. Sivertsen, Evy Werkland, Eli Iren Sandvik og Brit Elin Soleng. F. f.v.: Magne Johansen og Aleksander Søreng. Eva Måsøval Antonsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Lokalforeningen Livsglede for eldre Frøya

Lokalforeninga har møtt Leif Inge og takket han personlig. Overrakt han ei gul Livsglede t-skjorte har de også.

De benyttet anledningen til å spørre Nordhammer hvorfor han ville gi pengene fra bursdagsfeiringen sin til nettopp dem.Frøyværingen er nestleder i Rosenborg Ballklubbs styre. Tidligere landslagskaptein og RBK-spiller, Rune Bratseth, er også styremedlem.- Rune Bratseth er engasjert i Livsglede sitt arbeid i Trondheim, og slik vi har forstått det, var det gjennom han at Leif Inge kom inn på tanken å gi til Lokalforeningen Livsglede for eldre på Frøya.Leif Inge Nordhammer ønsker ikke kommentere pengegaven nærmere.

"Hele gjengen" storkoste seg på Lerkendal da Salmar inviterte Lokalforeningen Livsglede for eldre Frøya på RBK-kamp. De tre nærmest fotografen: Anne Fagerstrand, Kari Kristiansen og Rolf Lassen. Foto: Lokalforeningen Livsglede for eldre Frøya

Ikke hverdagskost

Tidligere i år ble Frøy rederi sine to nye brønnbåter døpt. I den anledning valgte eier Helge Gåsø å gi Lokalforeningen Livsglede for Eldre Frøya 50.000 kroner.

- Men det er slettes ikke hverdagskost å motta slike pengegaver, legger Berit til.

- Vi føler selv at vi er ganske aktive. Det neste store arrangementet vårt blir "øylekene for eldre" i høst og i helga deltar vi på "Ta sjansen" med selvlagd båt. Samtidig har vi mange planer og ideer videre, men en del av disse koster penger. Nå blir det enklere å realisere disse.

Fotballkamp og konserter

Styret i Lokalforeningen Livsglede for eldre Frøya har spurt Nordhammer om det er noe spesifikt han ønsker at de skal bruke de godt og vel hundre tusen kronene på.

"Dere vet sikkert best hva de kan brukes til", var svaret de fikk.- Vi fortalte Leif Inge noen av aktivitene vi ønsker å få til og det syntes han hørtes veldig bra ut. Blant annet kunne vi tenkt oss å ta med de eldre på konsert eller Rosenborg-kamp i Trondheim, og på båttur i øyrekka.Fotballkamp på Lerkendal har vi forøvrig vært på tidligere, legger Yttersian Sivertsen til.- Den gang fikk vi sponset tur for de eldre og ledsagere med full oppvartning av Salmar. Det var en kjempeopplevelse!

Strategimøte før RBK-kampen. F.v.: Randi Wahl, Rolf Lassen, Gunnar Sletta og Eva Antonsen Måsøval. Foto: Lokalforeningen Livsglede for eldre Frøya

Trenger flere frivillige

Det skal ikke stå på økonomien for aktiviteter videre, slår styret fast, men de kan konstatere at det dessverre er litt vanskelig med frivilligheten for tiden.- Vi har er par faste, men skulle så gjerne hatt flere aktive ledsagere. Så ta gjerne kontakt med oss om du er interessert i å glede eldre på Frøya. Vi går aktive og morsomme tider i møte.