Av de påmeldte til Hitrarittet lørdag 12.september er det 90 prosent som skal sykle langløypa, mens de resterende skal prøve seg på kortløypa.

- Av de rundt 60 personene som er påmeldt så langt, er de fleste folk som ikke er fra øyregionen. Derfor håper vi de lokale bedriftene skal ta i et tak, slik at flest mulig blir med, sier Willmann.

- Ofte er det lederne som får med seg de andre ansatte, så vi håper de tar oppfordringen, følger Veronica Yttereng opp med.

Vil snu sykkelnedgangen

I fjor var det rundt 200 deltagere på Hitrarittet. Året før var det circa 230, ifølge damene.

- Det har nok vært en generell nedgang på sykkelinteressen og så er det noen som har ment at vi har Hitrarittet litt for sent på året. Men Hitrarittet har alltid ment å være en forlengelse av sykkelsesongen, påpeker Willmann.

I år får de i tillegg hjelp av Hitra FYSAK, som jobber for å få barn og ansatte i barnehager og skoler i mer fysisk aktivitet.

- Vi skal premiere de klassene med høyest oppmøteprosent, så vi håper det skal få flere til å komme seg ut og bevege seg, forteller Camilla Elisabeth Lian som er FYSAK-koordinator.

Håper grendene gjør seg synlig

Selv om damene ikke vil sammenligne seg alt for mye med Tour de Frøya, håper de at de lokale grendene benytter anledningen til å gjøre seg synlig i løypa.

- På Frøya går løypa mer ved hus enn hos oss. Derfor håper vi folk fra de ulike grendene kommer seg til løypa og heier frem syklistene. Vi har faktisk en egen ”heiapremie” på 3000 kroner for ungdomselever, så det kan lønne seg, frister Willmann.

- Om ikke folk skal sykle selv, håper vi de blir med på å lage en folkefest, legger hun til.

Ellers blir det trekt ut en sykkel til de som deltar i mosjonsløpet og en pengepremie i ungdomsklassen. Vinnerne av de andre løpene kan vente seg en krabbeeske som i fjor.