Tolv arrangementshelger er booket og klare for NMK Frøyas motorsportsenter. Ett av arrangementene styret i motorsportklubben knytter stor spenning til, er NM i drifting. NM går i fem runder i løpet av sommeren, og Frøya er tildelt runde tre, som går av stabelen 26-27. juni.

- Det er første gang vi tar på oss en NM-runde. Det blir svært. Men vi skal klare det, sier Helge Myrseth i NMK Frøya.

Klubben har blant annet gått til innkjøp av en 130 seters stor tribune som skal gi publikum en best mulig opplevelse av konkurransen.

15-åring er lokalt håp

Drifting er en motorsportklasse som tar navnet fra kjøreteknikken drifting, som kan oversettes til sladding/ skrensing. I konkurransene er det om å komme seg gjennom svingene ved å overstyre slik at bakhjulene mister grepet, mens sjåføren styrer bevegelsen slik at man får en kontrollert skrens. Det er mange lokale sjåfører som trener på dette på banen, men kun en sjåfør er aktuell for å delta i NM. Martin August Myrseth (15) kommer til å konkurrere i juniorklassen, som går samtidig med NM-rundene for senior. Myrseth tok som 14-åring bronse i fjorårets norgesmesterskap.

Trekkplaster for trøndersk motormiljø

Cirka halvparten av de tolv arrangementene i terminlista for Frøya motorsportsenter, arrangeres av andre enn NMK-Frøya. Banen er blitt et trekkplaster for motorsportmiljøet i hele Trøndelag. Klubber og arrangører leier seg inn på Frøya. Event-selskapet 2FAST skal i år ha hele tre arrangementer på banen. Deres arrangementer samler vanligvis mye folk og biler. Men det er ikke bare for arrangementer og konkurranser at asfaltbanen er populær.

- Dette er i praksis den eneste banen i Trøndelag, så mange vil komme hit for å trene, sier Stig Tore Sørli, leder i NMK Frøya.

Aktivitetsdag for syke barn

I fjor ble det holdt en aktivitetsdag for barn på kreftavdelingen ved St. Olav. Her fikk barna komme og prøve ulike aktiviteter. Det var tiltak som ble satt veldig pris på.

- Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger fra de som var her. Vi kommer til å gjenta dette i år, forteller Helge Myrseth.

Klubben vil også ha et motorfritt arrangement rettet mot barn: Tour de Kids er et sykkelløp som vil gå på gokartbanen.

NMK Frøya har cirka 180 betalende medlemmer, noe som gjør den til en av de største motorsportklubbene i landet. Årets første arrangement er en såkalt trackday (testdag) lørdag 18. april. Da kan folk komme med bilen sin og prøve seg på banen. Helga etter blir det lisenskurs. Dette blir for folk som ønsker å ta lisens for å kjøre go-kart eller drifting.

Her er hele terminlista for Frøya motorsportsenter:

18. april: Trackday (testdag) med banekjøring

24-25. april: Lisenskurs,

banekjøring

1-3. mai: 2FAST-treff, banekjøring

2. mai: Fosen Motorsport Club, banekjøring

29-31. mai: Veldedighetskjøring kreftsaken, banekjøring

5-7. juni: 2FAST-treff,

banekjøring

14. juni: Tour de Kids, sykkelløp go-kart bane

26-28. juni: NM rundedrifting, banekjøring

31.juni - 2. juli: Sommertreff, banekjøring

14-16. august: Opeltreff,

banekjøring

28-30. august: 2FAST

Sesongavslutning, banekjøring

18-20. september: Sesong-

avslutning, banekjøring