Bandet Lomsk fra Lom i Gudbrandsdalen omtaler seg selv som et band i folkrockens tjeneste siden 1982. Det er altså svært erfarne musikere som nå varsler sin ankomst til jubileumsutgaven av Frøyafestivalen i august.

Lomsk har turnert land og strand rundt siden 80-tallet. Gruppas musikalske inspirasjon er hentet fra folkemusikkmiljøet i området og blandet med rock. Guttene synger på dialektpreget nynorsk og ble nominert til spellemannprisen 2007 i kategorien viser.

- Vi gleder oss til dette, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug, som gjennom en pressemelding forteller at Lomsk-gjengen gleder seg veldig til å komme ned fra fjellet og møte havfolket.

Dette blir altså tiende festival i rekka for Frøyafestivalen. Festivalsjefen og medhjelperne har i lang tid jobbet for å booke programmet. Hittil er navn som DAD, Anders Jektvik, Boney M og tributebandet Gasoline kjent på årets program, som festivalsjefen har lovet bli historiens beste.

- Jeg har hatt god hjelp av Tore Strømøy for å booke norske musikere og band, og foran årets festival fikk han en klar oppgave: Finn og inviter et norsk band, som frøyværingene ikke har sett før, og som ikke har spilt mye i Trøndelag. Men det må være et godt og folkelig orkester i Frøya-ånd. Og Tore tok jobben, forteller Stenhaug.

-Jeg tenkte med en gang på bandet Lomsk fra Lom, forteller Strømøy.

-Jeg oppdaget gruppa den gang Norske Gram og Åge Aleksandersen tok inn gruppa i stallen sin for å satse på dem. Siden har jeg fulgt med dem. De er inspirert av folkemusikkmiljøet i området og blander det med rock, så det blir en herlig blanding, sier han i pressemeldinga. Nå gleder han seg til å oppleve gruppa live for første gang, og håper dette blir et spennende møte for publikum.

Lomsk består av:

  • Lars Bakke: Vokal, akustisk gitar, mandolin

  • Hans Bakke: Fele, vokal

  • Jørn Kjonerud: Elektrisk gitar.

  • Ole Foss: Fele, trekkspill.

  • Reidar Svare: Vokal, keyboard, fløyte, munnharpe.

  • Jørn Steine: Bass.

  • Trond Volden: Trommer.