Hvert år feirer idrettskretsen de viktige ildsjelene. Fredag 7.oktober blir det derfpr "Idrettens Hederskveld" med prisutdeling og festmiddag på Clarion Hotel & Congress Trondheim.

Idrettsrådet i hver kommune peker ut årets ildsjel, det kan være en enkelt person eller lag/forening. Kravet for å få hedersbeviningen er at de utgjør den lille forskjellen og gjør det lille ekstra.

- De er ofte er pådrivere og aldri gir opp å få til ting. Det er de som ofte er vanskelige å få takket på en ordentlig måte fordi de skyr rampelyset, forteller idrettsforbundet.

Kristian, Hege, Ove og Bror

Hitra Idrettsråd har denne gang kåret Hitra idrettslags anleggsgruppe som årets ildsjel. Gruppa består av Kristian Cato Haugen, Hege Lie Rønningen, Ove Fiskvik og Bror Blichfeldt.

I begrunnelsen heter det at denne gruppa med stort pågangsmot og utallige dugnadstimer har bidratt til at innbyggerne har et godt og bredt aktivitetstilbud.

Her nevnes:

- Bygging av Blåskoghytta og bygging av Blåskogstien med gapahuker og benker.

- Bygging av grillhytta Torvhattenstua,

- Opparbeidelse av Dyet turstiområde

- Opparbeidelsen av badeplassen ved Eidsvannet med sandvolleyballbane.

- Utbyggingen av Eaholmen med kai, naust og lokale som rommer store grupper både innendørs og utendørs. I samarbeid med skoler og barnehager er naustet fylt med båter og kanoer.

- I tillegg kjøres det skispor så snart snøen legger seg og Eidsvannet rigges med lys og brøytes så snart isen er trygg nok.

Alt dette er tilbud som brukes aktivt av barnehager og skoler på dagtid, og ellers brukes flittig både på kveldstid og i helger både av fillensere og innbyggere fra andre steder.

Priviligert

Det er Fillan barnehage som lanserte forslaget om Hitra idrettslags anleggsgruppe som årets ildsjel.

- Vi i Fillan barnehage er så heldige å ha «den beste tomta i by’n», med utallige tur- og aktivitetsmuligheter. Vi føler oss privilegerte som kan benytte oss av gode fasiliteter som gir «det lille ekstra» i vår utetid/på våre turdager. Dette mye takket være anleggsgruppa i Hitra IL.

- Snakk om å legge til rette for å bedre folkehelsa, skriver de ansatte i barnehagen, som legger til:

- En formidabel innsats har vært utført over mange år, og det finnes sikkert et knippe personer som har bidratt litt mere og lengre enn andre, og som fortjener å ta imot denne hedersprisen på vegne av gruppa. For oss i barnehagen er Bror og Ove kjente fjes som alltid har tid til en prat med barna. Barnehagen blir tatt med på råd angående utførelse av nye prosjekter og våre innspill blir hørt. Som et eksempel nevner vi Dyet. Vi var bekymret da vi hørte om planene om ny avlastningsbane i det beste ski og akeområdet vårt. Imidlertid ser det ut til at området gir oss flere og bedre muligheter enn tidligere, med orgeltramp, hoppbakke, små og store akebakker, lange og korte skiløyper, skriver Monica Hammerhaug, Trine Nyvold, Wenche Mastad, Monika Broholm og Lena Langdal Antonsen på vegne av Fillan barnehage.

Kveldens arbeidslag ved grillstua er f.v. Svein Selvåg, Tor Nilsen og Ivar Skaget (arkivbilde)
Nærmiljøanlegget i Aurn.